Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: Tanulmányozzák a kínai oltóanyag dokumentációját

Szerző: | 2021. február 17., 13:50 | Belföld

Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs tájékoztatóján 2020. április 11-én.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei tanulmányozzák a kedden Magyarországra érkezett 550 ezer adag kínai Sinopharm oltóanyag dokumentációját – közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília elmondta: később rendelkezésre bocsátják a vakcina alkalmazási előiratát és a betegtájékoztatót is. „Igyekszünk, hogy az NNK minél előbb felszabadíthassa, és az oltásra várók rendelkezésére bocsáthassa a védőoltást” – fogalmazott a szakember. A reggeli adatokat megismételve Müller Cecília arról is tájékoztatott, hogy eddig 348 927 embert oltottak be, közülük 134 824-en már a második védőoltást is megkapták.

A tiszti főorvos azt is jelezte: Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen és öt Budapest környéki településen nőtt a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kínai vakcina, Müller Cecília, operatív törzs


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest