Újabb eljárást tervezhet Brüsszel Magyarország ellen, mert a kormány nem módosította a civiltörvényt

Újabb eljárást tervezhet Brüsszel Magyarország ellen, mert a kormány nem módosította a civiltörvényt

Nagyméretű szívet formálnak a civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényjavaslat ellen szervezett civil tüntetés résztvevői a fővárosi Hősök terén 2017. április 12-én. (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogi lépések bejelentésére készül az Európai Bizottság Magyarországgal szemben, mivel a mai napig nem módosította a parlament a civiltörvény néven elhíresült jogszabályt, holott az Európai Bíróság annak megszüntetésére szólította fel – írja a Reuters, amit a Hvg.hu vett észre. A Reuters szerint a bejelentés csütörtökön várható.

Emlékeztettek: az EU Bírósága 2020 nyarán ítélt úgy, hogy a külföldről támogatott civilszervezetek listázása jogellenes, sérti többek között a gyülekezési szabadságot, illetve adatvédelmi aggályokat is felvet. A törvény Magyarországon 2017 óta van hatályban, és a nagyobb külföldi támogatásból működő civil szervezetek regisztrációját írja elő. A civiltörvényt elmarasztaló ítéletről korábban itt írtunk részletesen.

A hírügynökség megkeresésére sem a kormány, sem Magyarország uniós nagykövetsége nem reagált.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.