A fővárosi tesztelésen is romlanak az adatok

A fővárosi tesztelésen is romlanak az adatok

A fővárosban zajló ingyenes tesztelés (Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fővárosi koronavírus-tesztelés adatai is igazolják, hogy elérte hazánkat a harmadik hullám – közölte Facebook oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester beszámolója szerint a második körös szűrés első két napján, február 18-án és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres volt a pozitív esetek száma.

Mint írta, a vakcina jelentheti az egyetlen megoldást, amíg pedig abból nincs elegendő a tesztelés a legjobb védekezés a vírus terjedésével szemben. A pozitív esetek karanténba vonulásával ugyanis megakadályozható újabb fertőzéslánc kialakulása. A fővárosi tesztelésre egyébként még lehet jelentkezni.

– Tudom, hogy egyre türelmetlenebbek és feszültebbek vagyunk, de arra kérek mindenkit, hogy tartsuk be a szabályokat – írta Karácsony Gergely, hozzátéve, hogy Budapest eddig jól teljesített, nem voltak kiugró adatok sem a fertőzésszámokat, sem a haláleseteket illetően.