„Ez is munkahely volt” – Felmatricázta a Momentum a bezárásra kényszerült helyeket

„Ez is munkahely volt” – Felmatricázta a Momentum a bezárásra kényszerült helyeket

Matricázott a Momentum (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ez is munkahely volt” feliratú matricákat ragasztottak fel momentumosok a kiadó vagy bezárt üzlethelyiségekre. Az ellenzéki párt szerint a kormány teljesen magukra hagyta a turizmusból, vendéglátásból élőket, akik a kötelező zárva tartás, és a megfelelő támogatások hiányának hatására nagy számban mentek tönkre.

– Orbán Viktor csak a strómanjait féltette; a kormány úgy költött el 4-5000 milliárd forintot gazdaságvédelmi intézkedés címszó alatt, hogy ebből a leginkább rászorulóknak lényegében semmi sem jutott – írták. A Momentum szerint az indulatokat leginkább az gerjeszti a szektorban, hogy az érintettek úgy érzik, a kormány egyáltalán nem foglalkozik velük, miközben ők a tartalékaik végére érnek.

A párt egyébként továbbra is a részleges nyitás mellett érvel. Habár az együttműködő ellenzéki pártok közösen vizsgálják a kormány járványkezelési intézkedéseit, ebben a kérdésben nincs egységes álláspont.

Néhány hete egyébként elindult egy kezdeményezés, hogy a különféle vendéglátóhelyek a tiltás ellenére is nyissanak ki. A Facebookon szerveződő eseményhez folyamatosan csatlakoztak a szektor érintettjei, a kitűzött dátum előtti hétvégén azonban egy kormányrendelet jelentősen megszigorította a szabályszegésért járó büntetést. Így az újranyitás elmaradt, az érintettek azonban két alkalommal is tüntetést tartottak a fővárosi Hősök terén.