Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Soron kívül kéne oltani az óvodai és bölcsődei dolgozókat a DK szerint

Szerző: | 2021. február 20., 18:14 | Belföld

Óvoda - Képünk illusztráció! (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Az óvodai és bölcsődei dolgozókat is soron kívül oltsák be az EU Gyógyszerügynöksége által jóváhagyott vakcinákkal! – írta a DK közleménye szombaton.

HIRDETÉS - AIP

– Miközben a szakértők már harmadik hullámról beszélnek, és folyamatosan nőnek az esetszámok, komplett oltási káosz uralkodik az országban. Orbánék a focistákat oltanák szakmányban, a bölcsődei és óvodai dolgozók viszont védelem nélkül állnak helyt nap mint nap a gyerekek között – állította a párt. Emlékeztettek: a DK korábban már követelte, hogy a tanítókat, tanárokat is oltsák be az elsők között, „mert elfogadhatatlan, hogy a pánikkormány éppen azokra nem gondol, akik a legveszélyeztetettebb munkakörökben küzdenek minden nap”.

– A kormány kötelessége lenne megvédeni a gyerekek közt dolgozókat, hiszen ők fokozottan ki vannak téve a vírusnak. A gyerekek között ráadásul gyorsabban terjed a vírus, és ugyanúgy veszélyes lehet rájuk, mint a felnőttekre: beszámolók szerint tünetmentes, de fertőzött gyerekek hetekkel a megbetegedés után kerültek kórházba úgynevezett sokszervi gyulladással – tették hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: bölcsőde, Demokratikus Koalíció, oltás, óvoda


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest