Hollik István az ellenzéki előválasztásról: Kezdetét vette a roncsderbi

Hollik István az ellenzéki előválasztásról: Kezdetét vette a roncsderbi

Hollik István kormányszóvivő a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. december 19-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Fekete-Győr is benevezett, így kezdetét vette ismét a 2009 óta már sokszor látott roncsderbi, azaz a baloldali előválasztásnak nevezett színjáték – így kommentálta az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztást Hollik István.

A Fidesz kommunikációs igazgatója a Facebookon meg is magyarázta, miért gondolja az egész folyamatot színjátéknak. – Színjáték, mert minden szereplő Jakabtól Fekete-Győrig mindenki pontosan tudja, hogy a főszereplőt a baloldal főnöke, Gyurcsány Ferenc jelöli majd ki – ismételte meg a kormányzati narratívát.

Az együttműködő ellenzéki pártok már korábban megállapodtak arról, hogy előválasztáson döntik el, ki legyen a közös miniszterelnök-jelöltjük. Az elsők között jelezte részvételi szándékát ezen Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója, Hódmezővásárhely polgármestere. Bejelentkezett utána Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi vezetője, az Új Világ Néppárt egyik életre hívója. A pártok közül elsőként a Jobbik lépett, Jakab Péter elnök jelezte, hogy beszáll a harcba. Vasárnap pedig Fekete-Győr András jelentette be, hogy ő lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor lesz az előválasztás, ahogy egyelőre a lebonyolítás részletei sem ismertek.