Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília: Több száz mintából került már elő a brit mutáns

Szerző: | 2021. február 21., 14:43 | Belföld

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Müller Cecília országos tiszti főorvos M1-nek adott nyilatkozatából egyértelművé vált, hogy a koronavírus Angliában azonosított, 70 százalékkal gyorsabban terjedő mutációja lerohanja Magyarországot is. A tiszti főorvos elmondta, hogy a mutáns mindenhol jelen van, és már 322 esetben mutatták azt ki, számol be a Telex.

HIRDETÉS - AIP

Alig pár napja még azt közölte az operatív törzs, hogy néhány tucat mintában találták meg a brit variánst. Müller Cecília azt is elmondta, hogy újra működnek a szűrőbuszok, amelyekben gyorsan el lehet végezni a szűrést, ha azt a háziorvos rendeli el.

A tiszti főorvos szerint már nagyon sok vírusvariáns kering az országban, de a brit mutánssal fertőzötteket nagyon gyorsan el kell különíteni, hiszen ők nagyon gyorsan fertőznek. Müller Cecília konkrétan azt mondta, „az új koronavírushoz képest a megbetegítő képessége tehát, hogy egy beteg hány másik személynek tudja átadni a fertőződést, 70 százalékkal magasabb.

Itt is elmondta, hogy a mutáns miatt emelkedik újra a fertőzésszám, és ez már a járvány harmadik hullámát jelzi.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Müller Cecília


Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

NER típusú találkozások

NER típusú találkozások

Talán csak a magyar közélet járványszerűen terjedő (politikai) paranoiájának mellékhatása, de mostanában gyakran eljátszom a gondolattal, hogy miként jellemezném az Orbán-rendszert egy véletlenül a bolygónkra tévedő földönkívülinek.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest