Koronavírus: Balassagyarmaton minden második kórházban ápolt súlyos állapotban van

Koronavírus: Balassagyarmaton minden második kórházban ápolt súlyos állapotban van

Képünk illusztráció. A Zalaegerszegi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa mintát cseppent egy antigén gyorsteszt paneljére a Zala Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási és Rehabilitációs Igazgatási Fõosztály Rehabilitációs Ellátási és Szakértõi Osztályán kialakított vizsgálóban 2021. január 16-án (Fotó: MTI/Varga György)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kórházban két hete lassan, de sajnos biztosan emelkedett a betegszám (fertőzöttek számához mért kórházi ápoltak száma), jelenleg 56 Covid-beteg fekszik a fertőző osztályokon, közülük majd minden második beteg súlyos állapotban van, 12-en vannak lélegeztető gépen. Az orvosok egyértelműen az angol mutációt okolják a fertőzés megugrásáért, ennek a mutánsnak több fiatal is fogságába kerül, illetve új ismeret, hogy bár a betegszám nem nagyobb, viszont a súlyos állapotúak száma magasabb, mint eddig – közölte vasárnap este a Facebook-oldalán Balassagyarmat fideszes polgármestere, Csach Gábor.

A politikusnak ez már a 98. veszélyhelyzeti közleménye, ebben azt is írta, hogy a Kormányhivatal az elmúlt 7 napban 48 azonosított Covid-fertőzöttet és 91 kontaktszemélyt helyezett házi karanténba. Időközben felszabadult 47 fő, így vasárnap 121 gyarmati polgár volt hatósági karanténban. A napi beazonosított fertőzésszám felemelkedett 6,8-ra, ez kifejezetten aggasztó – tette hozzá.

A Szociális Otthonban két konyhai kolléga mutatott pozitív tesztet, de az összes kontaktjuk negatív lett, így a fertőzés nem terjedt tovább. Több bölcsődében, óvodában és iskolában is vannak fertőzöttek.