Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A lakosság majdnem 4 százalékát akarják beoltani a héten

Szerző: | 2021. február 23., 13:42 | Belföld

Ágoston Sándor fõorvos beolt egy nõt az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyaggal Nyíregyházán, a Jósa András Oktatókórházban 2021. február 20-án (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ez 368 ezer adag oltást jelent. Ez az (eddigi édes kevéshez képest) jelentős szám a következőképp tevődik össze – írja a 444, György István államtitkárra, az oltási munkacsoport vezetőjére hivatkozva –: 275 ezer Sinopharm (kínai) vakcina, 55 ezer Pfizer, 41750 AstraZeneca.

HIRDETÉS - AIP

A kínait a regisztrált idősek kapják (háziorvosi praxisonként 55-öt) a háziorvosuktól; a Pfizer is az idősek a kórházi oltópontokon; az AstraZenecát pedig a 60 évesnél fiatalabb krónikus betekek (szintén a háziorvostól).

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Ezek mellett 25 ezer ember meg fogja kapni a második adagját is, ami után egy-két héttel védettnek tekinthető a súlyos betegség és a Covid-eredetű halál ellen. A háziorvosok hetente kapnak újabb listákat a regisztrált, soron következő pácienseikről.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-járvány, védőoltás


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest