Budai Gyula: Na kedves „Nyúlbéla” Fekete-Győr András

Budai Gyula: Na kedves „Nyúlbéla” Fekete-Győr András

Fekete-Győr András bejelenti, hogy indul miniszterelnök-jelöltként (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy listát állított össze a fideszes Budai Gyula azokról, akikkel szerinte kezdenie kellene az elszámoltatást Fekete-Győr Andrásnak, ha már zászlajára tűzte azt.

Budai Gyula ezúttal is reagált az ellenzék körüli történésekre, mégpedig a tőle megszokott minősítgetésekkel. Ezúttal a fókuszban Fekete-Győr András volt, aki hétvégén jelentette be, hogy a Momentum színeiben elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Már beszédében is utalt rá, a Telexnek adott interjújában pedig ki is fejtette, hogy Mészáros Lőrincnek és Rogán Antalnak a bíróság előtt a helye.

Budai Gyula a történteket úgy kommentálta, hogy „az a Fekete-Győr (Nyúlbéla András) lett a Momentum miniszterelnök-jelöltje, aki mindenkit (Orbán Viktort, Rogán Antalt és gondolom engem is) börtönbe akar juttatni!”. Nem is érti, hogy miért nem kezdi a sort a „baloldal vezérével és egyben főnökével, Gyurcsány Ferenccel, vagy a költségvetési csaló, bűnöző Czeglédy Csabával, avagy a jogellenes pénzügyi tevékenységet folytató Dobrev Klárával?!”. Megemlítette még a cigarettacsempészettel lebukott Legény Zsolt, az egy kiszivárgott videón fehér poros zacskót lóbáló korábbi MSZP-s Lackner Csabát, vagy éppen a korrupciógyanús ügyekkel összefüggésben hozott kispesti polgármestert, Gajda Pétert is.

– Na kedves „Nyúlbéla” Fekete-Győr András, itt van a lista azokról akikkel összeálltál, a barátaidról, a szövetségeseidről és lehet kezdeni az elszámoltatást, persze csak akkor, ha elég bátor vagy és nem vagy Nyúlbéla! – írta. Hogy ebben segítsen neki, Budai Gyula ígérete szerint elküldi azokat a dokumentumokat, amelyek Gyurcsány Ferenc feleségének, Dobrev Klárának és a Czeglédy Csabának a „fiktív kölcsönszerződéseit tartalmazza”. Egyúttal azt is felvetette, hogy az Európai Parlamentben ülő momentumos Cseh Katalin lobbizzon azért is, hogy az OLAF indítson vizsgálatot az ALTUS által Czeglédynek adott európai uniós források ügyében is.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.