Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

KDNP-s politikus: Napirendi pont volt a nemzetbiztonsági bizottságban a VIP-alagút

Szerző: | 2021. február 23., 18:09 | Belföld

Móring József Attila KDNP-s politikus, a nemzetbiztonsági bizottság tagja. Forrás: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóban tárgyalhatott a nemzetbizottsági bizottság olyan előterjesztést, amelynek témája a Puskás Ferenc Stadion alá tervezett VIP-alagút. Lapunknak telefonon sikerült elérnie a testület egyik kormánypárti tagját, a KDNP-s Móring József Attilát, aki az üggyel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta: – Én is láttam az elnök úr nyilatkozatát, nem kívánok semmit mondani. Elképesztőnek tartom, hogy a bizottság elnöke az ellenfél lejáratását célul kitűzve, a tényeket elferdítve, politikai céllal beszélt az egyik napirendi pontról – fogalmazott, megjegyezve: a nemzetbizottsági bizottság egy komoly bizottság volt eddig. Ha egy zárt ülésen minősített adatokat tartalmazó előterjesztéseket tárgyal, akkor arról nem adunk információt, amíg az le nem zárul.

HIRDETÉS - AIP

Megkérdeztük azt is, hogy ki terjesztette elő az ügyet. Erre Móring József Attila nyomatékosította: nemcsak a tartalomról, hanem a körülményekről sem ildomos beszélni, ezért nem kíván nyilatkozni.

HIRDETÉS - AIP

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János kedden hozta nyilvánosságra, hogy hétfőn reggel egy olyan papírt adtak a kezébe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az ő kezébe került, mert „a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat”. Ő már aznap délelőtt jelezte, hogy ezt a bizottság elnökeként nem hagyja jóvá és nem engedi napirendre venni a keddi bizottsági ülésen.

Kedd délután szintén sikerült elérnünk a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagját, Ungár Pétert is, aki mindössze annyit közölt, zárt ülésről nem nyilatkozhat.

Címkék: Móring József Attila, Orbán Viktor, Puskás Ferenc Stadion, Stummer János, Ungár Péter


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest