KDNP-s politikus: Napirendi pont volt a nemzetbiztonsági bizottságban a VIP-alagút

KDNP-s politikus: Napirendi pont volt a nemzetbiztonsági bizottságban a VIP-alagút

Móring József Attila KDNP-s politikus, a nemzetbiztonsági bizottság tagja. Forrás: Wikipedia

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Valóban tárgyalhatott a nemzetbizottsági bizottság olyan előterjesztést, amelynek témája a Puskás Ferenc Stadion alá tervezett VIP-alagút. Lapunknak telefonon sikerült elérnie a testület egyik kormánypárti tagját, a KDNP-s Móring József Attilát, aki az üggyel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta: – Én is láttam az elnök úr nyilatkozatát, nem kívánok semmit mondani. Elképesztőnek tartom, hogy a bizottság elnöke az ellenfél lejáratását célul kitűzve, a tényeket elferdítve, politikai céllal beszélt az egyik napirendi pontról – fogalmazott, megjegyezve: a nemzetbizottsági bizottság egy komoly bizottság volt eddig. Ha egy zárt ülésen minősített adatokat tartalmazó előterjesztéseket tárgyal, akkor arról nem adunk információt, amíg az le nem zárul.

Megkérdeztük azt is, hogy ki terjesztette elő az ügyet. Erre Móring József Attila nyomatékosította: nemcsak a tartalomról, hanem a körülményekről sem ildomos beszélni, ezért nem kíván nyilatkozni.

A nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke, Stummer János kedden hozta nyilvánosságra, hogy hétfőn reggel egy olyan papírt adtak a kezébe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az ő kezébe került, mert „a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat”. Ő már aznap délelőtt jelezte, hogy ezt a bizottság elnökeként nem hagyja jóvá és nem engedi napirendre venni a keddi bizottsági ülésen.

Kedd délután szintén sikerült elérnünk a nemzetbiztonsági bizottság LMP-s tagját, Ungár Pétert is, aki mindössze annyit közölt, zárt ülésről nem nyilatkozhat.