Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán az újranyitásról: óvatosnak kell lenni

Szerző: | 2021. február 23., 19:38 | Belföld

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án. A kormányfő és Olivier Ginon megbeszélésén a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó. Jobbról Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára (j2) és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakemberekkel kezdett háromnapos konzultációsorozatot Orbán Viktor miniszterelnök, elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt.

HIRDETÉS - AIP

A kormányfő az ülés után a Facebookon közzétett videóban arról beszélt, hogy a szakemberek figyelmeztették: a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

HIRDETÉS - AIP

– Arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak – tette hozzá a miniszterelnök. A szakemberek szerint ennek akkor jön el az ideje, ha magasabb lesz a beoltottak száma.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs keddi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a héten már csaknem 400 ezer oltást adnak be, így a hét végére közel 800 ezerre emelkedhet a beoltott magyar lakosok száma.

Orbán Viktor mostani óvatos megnyilatkozása különösen érdekes annak fényében, hogy már csaknem egy hete megy az internetes nemzeti konzultáció, amelyben a járványügyi korlátozó intézkedések feloldásának mikéntjéről, ütemezéséről kérdezik a lakosságot.

Most különösen kiélezettnek tűnik a helyzet, mivel a kormánynak napokon belül döntenie kell, ugyanis a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések – így a kijárási tilalom – március 1-ig tartanak. A parlament mindenesetre hétfőn döntött a veszélyhelyzet 90 nappal történő meghosszabbításáról, így a kormány megkapta a felhatalmazást a további rendeleti kormányzáshoz.

Az elmúlt néhány nap illetve hét járványügyi hírei alapján azonban egyre inkább egyértelműnek tűnik, hogy a járvány új erőre kapott. – A pandémia harmadik hullámát éljük, napról napra exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek száma – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői online tájékoztatóján. Negyedével nőtt a lélegeztetésre szoruló betegek száma is, ami fokozott óvatosságra inti a hatóságokat.

Címkék: koronavírus, nemzeti konzultáció, Orbán Viktor


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – durvuló közbeszéd – és hol van még a gödör alja

Pin It on Pinterest