Orbán az újranyitásról: óvatosnak kell lenni

Orbán az újranyitásról: óvatosnak kell lenni

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b2) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án. A kormányfő és Olivier Ginon megbeszélésén a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó. Jobbról Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára (j2) és Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szakemberekkel kezdett háromnapos konzultációsorozatot Orbán Viktor miniszterelnök, elsőként az Egészségügyi Tudományos Tanács elnökségével tárgyalt.

A kormányfő az ülés után a Facebookon közzétett videóban arról beszélt, hogy a szakemberek figyelmeztették: a járvány harmadik hullámának felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat.

– Arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak – tette hozzá a miniszterelnök. A szakemberek szerint ennek akkor jön el az ideje, ha magasabb lesz a beoltottak száma.

György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az operatív törzs keddi tájékoztatóján arról beszélt, hogy a héten már csaknem 400 ezer oltást adnak be, így a hét végére közel 800 ezerre emelkedhet a beoltott magyar lakosok száma.

Orbán Viktor mostani óvatos megnyilatkozása különösen érdekes annak fényében, hogy már csaknem egy hete megy az internetes nemzeti konzultáció, amelyben a járványügyi korlátozó intézkedések feloldásának mikéntjéről, ütemezéséről kérdezik a lakosságot.

Most különösen kiélezettnek tűnik a helyzet, mivel a kormánynak napokon belül döntenie kell, ugyanis a jelenleg érvényben lévő korlátozó intézkedések – így a kijárási tilalom – március 1-ig tartanak. A parlament mindenesetre hétfőn döntött a veszélyhelyzet 90 nappal történő meghosszabbításáról, így a kormány megkapta a felhatalmazást a további rendeleti kormányzáshoz.

Az elmúlt néhány nap illetve hét járványügyi hírei alapján azonban egyre inkább egyértelműnek tűnik, hogy a járvány új erőre kapott. – A pandémia harmadik hullámát éljük, napról napra exponenciálisan emelkedik a fertőzöttek száma – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői online tájékoztatóján. Negyedével nőtt a lélegeztetésre szoruló betegek száma is, ami fokozott óvatosságra inti a hatóságokat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.