Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Puskás Aréna: Védett személyeknek épülne alagút a létesítményben

Szerző: | 2021. február 23., 17:57 | Belföld

Budapest, 2020. március 24. Halász János fideszes képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lapunk megkereste Halász Jánost, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnökét a bizottság jobbikos elnöke, Stummer János azon állításával kapcsolatban, miszerint Orbán Viktor számára alagút épül a Puskás Arénában, és az erről szóló beruházást a bizottság fideszes tagjai titkosították. A fideszes politikus nyilatkozni nem akart, de felhívta a figyelmet a Puskás Aréna Facebook-oldalán megjelent közleményre.

HIRDETÉS - AIP

A „Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban” című bejegyzésben arról írnak, a létesítmény „úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni: jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az Arénába.”

HIRDETÉS - AIP

A felülvizsgálat eredménye szerint jobb lenne, ha „a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni.”

Végül arról is szól a bejegyzés, hogy a megoldás egy ötven méter hosszú autós aluljáró, amelynek építését azért kell titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

Mint az indoklásban írják: „ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva. A költségekről a pályáztatás után az építtető köteles beszámolni a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának.”

Stummer János lapunknak elmondta, számolt azzal, hogy akár börtönbe is kerülhet a titkosított információ nyilvánosságra hozása miatt. Hozzátette: „amíg én vagyok a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, nem fogom szó nélkül tűrni, hogy a Fidesz bármire rányomhassa a titkosítás pecsétjét.”

Címkék: alagút, Halász János, Orbán Viktor, Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága, Puskás Aréna


Orbán a bukásra is készül

Orbán a bukásra is készül

„Aki beleszól a közügyekbe, megnézheti magát” – Krekó Péter és Kéri László politológusok százmilliárdok bespájzolásáról, Karácsony és Márki-Zay esélyeiről és arról, miért nem száll le a Fidesz a magas lóról.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest