Stummer János Pintér Sándorhoz készül

Stummer János Pintér Sándorhoz készül

Pintér Sándor belügyminiszter beszél a visegrádi négyek (V4) és Ausztria belügyminisztereinek találkozóján rendezett sajtótájékoztatón Prágában 2019. november 21-én (Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Orbán Viktor számára tervezett titkos alagútról szóló bejelentését követően Stummer János lapunknak arról számolt be, hogy Pintér Sándor belügyminiszter megkereste őt, és csütörtökön megy be hozzá találkozóra.

Az ügy előzménye, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője, egyben a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke egy Facebook-oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy kétmilliárd forintért titkos alagutat akarnak építeni Orbán Viktornak a Puskás Arénába. Stummer a videóban azt mondta, a terv azért került hozzá, mert az alagútról szóló beruházást a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

Stummer lapunknak adott interjújában elmondta, tisztában van azzal, hogy a titkosított információ nyilvánosságra hozatala miatt akár börtönbe is kerülhet és leválthatják a bizottság éléről.

Eközben a Puskás Aréna Facebook-bejegyzésében kacsának minősítette, hogy titkos alagút épülne a Puskásban, de megerősítette a beruházás tervét annyiban, hogy valóban szó van egy ötven méter hosszú autós aluljáró építéséről. Ezen keresztül a védett személyek, kiemelt vendégek és előadók közlekedhetnének autóval. Ennek építését pedig azért kell titkosítani, hogy a munkálatok során ne kelljen nemzetbiztonsági kockázatokkal számolni.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke kedd délután egy videóban biztosította támogatásáról Stummert. Szerinte párttársa az egyetlen helyes utat lépte meg azzal, hogy nyilvánosságra hozta a tervet, amellyel szintet lépett az Orbán-rezsim. Felidézte azt is, hogy legutóbb Rákosi Mátyás volt az, aki hasonló alagutat terveztetett, de általánosságban diktátorok és drogbárók szoktak élni ezzel.