Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Szabó Tímea visszautasítja az ellenzéki vizsgálóbizottsággal kapcsolatos házelnöki vádakat

Szerző: | 2021. február 23., 16:28 | Belföld

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 6-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kövér László megpödörte bajuszát és azzal a lendülettel megfenyegette a Covid 2021 Vizsgálóbizottságot! – kezdi Facebook-bejegyzését Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője, az ellenzéki Covid 2021 Vizsgálóbizottság vezetője.

HIRDETÉS - AIP

A politikus arról ír a posztban, hogy az Országgyűlés elnöke levelet küldött neki, amelyben emlékezteti arra, hogy „az ellenzék által felállított, a kormány járványkezelésének részleteit feltáró vizsgálóbizottság szerinte alkalmas arra, hogy megtévessze a nyilvánosságot”. Arra is felhívja Kövér a figyelmet, hogy a bizottság jogalap nélkül működik, illetve hogy nem használhatja az országgyűlési vizsgálóbizottság elnevezést, és nem keltheti a hivatalos parlamenti eljárás látszatát. 

HIRDETÉS - AIP

Szabó Tímea azonnal válaszol is Kövérnek.

Többek között azt írja, a bizottság neve Covid 2021 Vizsgálóbizottság, amelyben sem a parlament, sem az Országgyűlés szavak nem szerepelnek, úgyhogy annak működéséhez nincs szükség házelnöki engedélyre. Szabó Tímea felemlegeti, hogy a bizottság munkájába a kormánypárti frakciókat is meghívták, de nem éltek a részvétel lehetőségével, illetve hozzáteszi, még mindig nyitva áll az ajtó előttük. Majd idézi a házszabályi rendelkezést, amely lehetővé teszi, hogy képviselői tevékenységükkel kapcsolatosan bizottságokat hozzanak létre, amely nem minősül képviselőcsoportnak.

Ezt követően hosszan sorolja, szerinte miért nem végez szakszerű válságkezelést az Orbán-kormány. Így a szemükre veti, hogy „novemberben még 20 ezer nézős focimeccseket engedélyeztek, azt a látszatot keltve, hogy az biztonságos, miközben meredeken ívelt felfelé az elhunytak száma, Európa egyik legrosszabb halálozási mutatóit produkálva itthon.”

Szerinte a kormány téveszti meg az embereket, amikor „össze-vissza hazudozik” az oltóanyagokról, ezzel tartva bizonytalanságban az embereket. Ezen kívül azzal is félrevezeti az embereket, „amikor azt hazudja, hogy három hónapon belül mindenkinek lesz munkája, miközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat hivatalos adatai szerint januárban 299 ezer regisztrált munkanélküli volt az országban, 30%-kal többen, mint egy évvel korábban.”

A képviselő ugyancsak a megtévesztés kategóriájába sorolja, hogy miközben a munkavállalók és a vállalkozások megsegítéséről beszél, „a gazdaságvédelmi alap 3600 milliárd forintjából 2500 milliárdot elloptak Mészáros Lőrincnek, Szíjj Lászlónak, Semjén vadászkiállításának és a többi haver beteg hobbijának.”

Címkék: Covid 2021 Vizsgálóbizottság, Kövér László, Mészáros Lőrinc, Szabó Tímea, Szíjj László


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest