A járvány ellenére is hazahívta a diplomatákat a külügy, hogy egy hétig értekezzenek

A járvány ellenére is hazahívta a diplomatákat a külügy, hogy egy hétig értekezzenek

Varga Judit előadása a Misszióvezetői Értekezleten 2021. február 22-én (Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A koronavírus-járvány ellenére idén februárban is összehívták a Külgazdasági és külügyminisztérium a Misszióvezetői Értekezletet, amit félévente rendeznek meg. Ezekre az értekezletekre hazahívják Magyarország összes nagykövetét, akik a nemzetközi szervezetekhez delegáltakkal együtt mintegy kilencvenen vannak – írta meg a 444.hu.

Ennek keretében hétfőtől péntekig, minden áldott nap reggel fél 9-től délután fél 5-ig, mintegy száz ember üldögél a Bem téren egy konferenciateremben. A közönség tagjai mind különböző országból érkeztek, a világ minden tájáról, és nem kellett se karanténba vonulniuk, se tesztelniük. A társaságnak pedig a kormány miniszterei és államtitkárai tartanak előadásokat – írja a lap.

A 444 úgy tudja, hogy két hete még azt az információt kapták a résztvevők, hogy a hagyományoknak megfelelően idén is Orbán Viktor tartja a nyitóelőadást. Hétfő reggel fél kilencre volt kiírva a kormányfő előadása, ez azonban információik szerint elmaradt, ahogy Szijjártó Péteré is, Varga Mihály és Varga Judit azonban megtartotta azt. Azóta pedig államtitkárok, és a kormány más szakértői adják egymásnak a mikrofont az ülésteremben, és ez így majd egészen péntek délutánig.

És hogy hogyan lehetséges ennyi embert egy hétig, egy teremben tartani járványügyi korlátozások idején? „A hatályos jogszabályi környezet és a veszélyhelyzetre tekintettel bevezetett védelmi intézkedések hatálya alatt a munkavégzéshez kapcsolódó esemény, így munkaértekezlet tartható a maszkviselésre és egyéb járványügyi védelmi intézkedésekre vonatkozó előírások betartása mellett. Az értekezletre a KKM központi épületében, kísérő-, vagy mellékesemény megtartása nélkül kerül sor” – tájékoztatta a külügy a résztvevőket, akikre a beutazási korlátozások sem vonatkoznak, mivel diplomaták.

Menczer Tamás külügyi államtitkár Facebook-videóban reagált a 444 cikkére. Ebben azt mondta, hogy minden nagykövetnek két, 48 órán belül elvégeztt negatív PCR-tesztet kellett vinnie, és természetesen mindenki maszkot hord, „minden ezzel ellentétes állítás hazugság”.

Címkék: KKM, koronavírus