Adminisztrációs hiba miatt zsúfolódhattak össze az idősek a szombathelyi oltópontnál

Adminisztrációs hiba miatt zsúfolódhattak össze az idősek a szombathelyi oltópontnál

Elõkészítik oltáshoz az orosz fejlesztésû Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2020. február 6-án (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nem érkezett meg az oltópontokra az adminisztrációs papír, ami alapján az orvosok meg tudták volna kezdeni a vakcinák beadását – erről beszélt Nemény András, Szombathely polgármestere közösségi oldalán, amit az Úgytudjuk.hu vett észre. A megszólalás apropója az volt, hogy mint beszámoltunk róla, a városi oltópont előtt gyakorlatilag káosz alakult ki, több tucat idős ember várt arra, hogy megkapja a védőoltást, ám ennek kezdése a reggel 8 órás időpont helyett másfél órát csúszott.

Ugyanakkor a polgármester indoklása mellett egy másik magyarázat is született az esetre. Mint az Úgytudjuk felidézi, Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal vezetője szerint azért volt tumultus mert az emberek sokkal korábban érkeztek meg a helyszínre, mint amire az időpontjuk szólt. „A fegyelem hiánya: valaki elnézte az órát, nem nézte az órát, hogy hányra jön, nem tudta, melyik háziorvos küldte melyik oltócsoporthoz, de nem akarok mutogatni senkire.” Arról is beszélt, „maximum egy órát kellett várakozni. Én úgy gondolom, hogy egy órát megér az életünk”.