Fekete-Győr: Az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok

Fekete-Győr: Az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok

Fekete-Győr András bejelenti, hogy elindul a miniszterelnök-jelölti előválasztáson (Fotó: Momentum)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A fideszes ügyészség engem, mint a Momentum miniszterelnök-jelöltjét, 1 év 6 hónapnyi börtönbüntetéssel fenyeget 3 évre felfüggesztve – jelentette be videóüzenetben Fekete-Győr András. Ugyanis szerdán volt az első érdemi tárgyalási napja annak, hogy Fekete-Győr 2018-ban – akkor még nem miniszterelnök-jelöltként – füstbombát dobott egy tüntetésen a rendőrök sorfala közé. Korábban a politikus erről úgy nyilatkozott: egy veszélytelen, játékboltban kapható füstképzőt dobott el, miután a rendőrök felszólítás nélkül lőtték a könnygázt fiatalok és idősek arcába.

Szerdán a Momentum elnöke arról beszélt, ő világ életében minden tettéért vállalta a felelősséget, ez a jövőben is így lesz, „addig, amíg meg nem halok”. Azt is mondta, az élete során soha senkiben semmilyen kárt nem tett, és nem bántott senkit sem 2018 decemberében sem, mikor tömegek vonultak utcára, mert lenyomták az emberek torkán a rabszolgatörvényt.

Szerinte most, 2021-ben két dolgot eltévesztett a fideszes ügyészség: az országot és a házszámot. Az országot azért, „mert nem Oroszországban vagyunk, ahol prominens politikusokat célszerű rács mögé juttatni”– mondta emlékeztetve az orosz ellenzéki Navalnijra. – Nekünk is itt Magyarországon haroclnunk kell egy korrupt, kivénhedt és keleti típusú magyar rezsimmel szemben – hangsúlyozta. Szerinte a házszámot pedig azért tévesztették el, mert ő Fekete-Győr András, nem Polt Péter, „aki a magyar bűnt pártolja”, de például nem is Szijjártó Péter, aki egy oligarcha luxusjachtján „sütkérezett”.

Hozzátette: a momentumosokra „egyre inkább rákapaszkodott a rendszer”. Például ifjúsági szervezetük, a TizenX egy aktivistáját akartak gyámhatóság alá venni, mert jachtparkolót fújtak Szijjártóék munkahelye elé, de például Szemző Áron politikusukat is megemlítette, aki 3D-s zebrát fújt fel egy veszélyes útszakaszra, ahol iskolások keltek volna át, és ezért rabosították.

– Az ártatlanságomban teljesen biztos vagyok, én semmilyen bűncselekményt nem követtem el, senkit nem bántottam – mondta Fekete-Győr hozzátéve, momentumos miniszterelnök-jelöltként azt képviseli, új rendszerváltás kell 2022-től kezdve, „nem engedhetjük meg, hogy ellophassák a fejünk fölül a hazánkat”. Szavait azzal zárta, van tervük a rendszer átváltoztatására, ezt vasárnap mutatják be.