Iványi Gáborék azonnali jogvédelmet kérnek

Iványi Gáborék azonnali jogvédelmet kérnek

Iványi Gábor (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Iványi Gábor által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megterhelte adófolyószámlájukat, ennek keretében pedig azonnali jogvédelmet kérnek – mondta Ónodi István gazdasági igazgató a Népszavának.

Mint ismertette, az adóhatóság 2018-2019-re mintegy 160 millió forintos adókülönbözetet állapított meg velünk szemben, ezen kívül megközelítőleg 90 milliós adóbírságot, késedelmi pótlékot és mulasztási bírságot is kiszabott. A határozat ellen fellebbeztek, majd keresetet nyújtottak be. A perben most született elmarasztaló ítélet, amely kézbesítésének napján – február 22-én, hétfőn – a NAV azonnal megterhelte adófolyószámlájukat.

„Ha az állam kifizetné a minket jogosan megillető összegeket, azonnal rendezni tudnánk a járulékokkal kapcsolatos elmaradást” – mondta Ónodi István. Hozzátette: tizenöt körül mozog a jelenleg is zajló pereik száma, ezek nagy részét a Magyar Államkincstár ellen indították, mivel a kincstárnak kellene megállapítania az egyházi kiegészítő támogatás összegét.

„Minden évben pert indítunk az egyszázalékos felajánlások érvényessége miatt, ezekben eljárásjogi okok alapján pert tudtunk nyerni a NAV ellen. 2021-ben már van érvényes technikai számunk, így e pereket várhatóan nem kell folytatnunk. 2016-tól 2019-ig azonban nem részesültünk semmifajta egyszázalékos támogatásban és kártérítésben sem” – mondta.

Anyagi helyzetükről azt mondta, hogy intézményeik fenntartása évi 6 milliárd forintot tesz ki. 2016-tól nem kapják meg az egyszázalékos támogatást, 2017-től a szociális és közoktatási intézmények után járó kiegészítő támogatást, a munkatársak bérkompenzációs támogatását és számos egyéb támogatást, amelyet pedig más szociális vagy közoktatási intézmények megkapnak – tette hozzá.

Úgy számol, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az egyházi státusz hiányában nagyságrendileg évente másfél milliárd forintnyi támogatástól esik el olyan jogcímeken, amelyeket egyébként az állam a kártérítési tárgyalások során elismert.

Címkék: Iványi Gábor

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.