Szél Bernadett: ha itt alagúttól Dubajig mindenre van pénz, pont a családokon ne spóroljanak!

Szél Bernadett: ha itt alagúttól Dubajig mindenre van pénz, pont a családokon ne spóroljanak!

Szél Bernadett az ellenzék által összegyűjtött nemzeti konzultációs ívek bemutatásán (Fotó: Szél Bernadett / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Olvasom, hogy a kormány elengedi az általa bevezetett bölcsődei gondozási díjat a nagycsaládosok számára. Én akkor azt kérem, ne álljanak meg itt: minden család számára engedjék el, mégpedig úgy, hogy közben kompenzálják az önkormányzatokat. Ha a Dubaji Világkiállításra meg alagutakra van forrás, akkor legyen erre is! – írta közösségi oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Mint írta, a bölcsődei gondozási díjat a Fidesz vezette be 2012-ben, ez lett szerinte annak a megoldása, hogy rendbe kellett volna tenni a bölcsődék normatív finanszírozását. „Ezt nem tették meg, inkább a szülőkre raktak újabb terheket, amikor kivéreztetett önkormányzatok sora muszájból bevezette a gondozási díjat, mert nem tudta kigazdálkodni a bölcsődék fenntartási költségeit. Mit kellene tenni? Az önkormányzatok további szipolyozása helyett és a gyermekes családok támogatása érdekében a kormánynak kompletten el kellene törölni az általa bevezetett gondozási díjat, és nemcsak a nagycsaládosoknak, hanem minden családnak, mert ott vannak például a szintén magas szegénységi kockázatú egyszülős családok, akikről rendszerint elfeledkezik a kormány — az önkormányzatok kieső bevételeit pedig kompenzálni kell, növelve a bölcsődék állami finanszírozását. Mondom, ha itt alagúttól Dubajig mindenre van pénz, pont ezen legyenek szívesek ne spóroljanak!”

Novák Katalin családokért felelős miniszter szerdán jelentette be: mentesülnek a bölcsődei térítési díj megfizetése alól a három vagy több gyermeket nevelő szülők. Kiemelte, hogy emellett a gyermek a bölcsődében ingyenesen is étkezhet, így havonta, gyermekenként akár 10-17 ezer forinttal több marad a családoknál.