Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Akár török vakcinát is vehet az Orbán-kormány

Szerző: | 2021. február 25., 17:57 | Belföld

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter sajtótájékoztatója a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. február 25-én. MTI/Soós Lajos

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha a magyar szakemberek úgy látják, dönthet a kormány török vakcina beszerzéséről is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján az ATV beszámolója szerint.

HIRDETÉS - AIP

Magyarország a maga orvostudományi hagyományaival, az egészségügyi ellátó rendszerével megkapja a lehetőséget arra, hogy az egyik török oltóanyag kifejlesztésének a harmadik klinikai tesztfázisában részt vegyen – tette hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8

Az ATV kérdésére, hogy ez azt is jelenti-e, hogy a magyar kormány vásárol majd ebből a törökök által gyártott vakcinából, Szijjártó Péter azt válaszolta: óriási szakmai, egészségügyi lehetőség Magyarország számára egy ilyen típusú tudományos együttműködés. A külügyminiszter szerint ez megadja számunkra a lehetőséget, hogy nyugodtan, felkészülten, hosszú távon vegyünk részt egy oltóanyag kifejlesztésében.

„Ha a magyar szakemberek úgy fogják látni, hogy ez az oltóanyag biztonságos, hatásos, megfelel a magyar jogszabályoknak, nyilvánvalóan lehet majd arról döntést hozni, hogy milyen módon szerezzünk be ebből az oltóanyagból” – jelentette ki Szijjártó.

A miniszter az ATV kérdésére hangsúlyozta: a magyar szakembereknek a harmadik klinikai tesztfázis során hosszú és alapos lehetőségük lesz arra, hogy értékeljék az oltóanyag biztonságosságát és hatékonyságát.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus-vakcina, Mevlüt Çavuşoğlu, Szijjártó Péter


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Vörös tér, Budapest

Pin It on Pinterest