Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Márki-Zay: Nem Gyurcsány az ellenzék vezére

Szerző: | 2021. február 25., 18:53 | Belföld

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere (Fotó: Malatinszky Dávid/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere évértékelő beszédet tartott annak apropóján, hogy épp három éve, 2018. február 25-én győzte le nagy meglepetésre a Fidesz jelöltjét az időközi választáson, és lett a város vezetője.

HIRDETÉS - AIP

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje részletesen beszámolt a Hódmezővásárhelyen 2020 során végrehajtott fejlesztésekről, majd rátért a 2022-es országgyűlési választásokra illetve az odáig vezető útra.

Márki-Zay elszámoltatást és a korrupció felszámolását ígérte abban az esetben, ha megválasztják ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek, majd miniszterelnöknek. Mint hozzátette, az ellenzék csak akkor fogja tudni legyőzni Orbán Viktort, ha mind a 106 egyéni körzetben előválasztást tartanak, ezután pedig az összes ellenzéki párt beáll az előválasztáson győztes jelölt mögé.

Saját példájából kiindulva fontosnak tartja, hogy az előválasztás mindenki számára nyitott legyen, mert sok esetben egy civil jelölt nagyobb eséllyel győzhet mint egy pártpolitikus. Az előválasztás intézménye alkalmas olyan jelöltek kiszűrésére is, mint a „judapestező” és „tetűcsúszdázó” Bíró László, aki az ellenzék borsodi jelöltje volt októberben.

Márki-Zay szerint az is „nagyon fontos, hogy ne lehessen többé Gyurcsánnyal riogatni, hiszen a Fidesz a teljes ellenzéket, mint Gyurcsány Ferenc bábjait állítja be”. Mint hangsúlyozta, szó sincs arról, hogy bárki elfogadná azt, hogy a 2010 utáni korrupció leváltásával a 2010 előtti korrupció visszatérjen.

Arról, hogy a kormány folyamatosan Gyurcsány Ferencet jelöli meg az ellenzék vezérének, annyit mondott: „nem lehet többé Gyurcsánnyal riogatni, nem Gyurcsány az ellenzék vezére.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: ellenzéki előválasztás, Gyurcsány Ferenc, Márki-Zay Péter, Orbán Viktor


Csomagolnak?

Csomagolnak?

Miközben a közvélemény megoszlott, a politikai elemzők elemeztek és az ellenzéki pártok tök mindegy mit csináltak, Orbánék egészen egyszerűen ellopták az országot. Országot így még nem loptak el, komolyan.

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán: be van oltva 3,5 millió ember, nyithatnak a teraszok

Orbán Viktor Facebook-oldalára tettek fel egy rajzfilmes eszközökkel operáló, győzelmi zenei aláfestésű videót, amelyben azt írják, hogy be van oltva 3,5 millió magyar ember (legalább egyszer, ami nem jelent teljes védelmet – de ezt csak mi tesszük hozzá), így...

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest