Stummer: Egyelőre nem lesz Orbán-alagút

Stummer: Egyelőre nem lesz Orbán-alagút

Stummer János (Fotó: Stummer János Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyelőre nem lesz Orbán-alagút, és ahogy a Kormány eddig tervezte, már biztosan nem is lesz! – írta ki Facebook-oldalára Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alagút-üggyel elhíresült jobbikos elnöke.

A közösségi oldalán posztolt videóban a politikus felidézte, hogy kedden délben, a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően hozta nyilvánosságra a Puskás Stadion alá két milliárd forintért építendő alagút tervét. „Azóta a kormánymédia tücsköt-bogarat kiáltott rám, hazaárulóztak, halálbüntetéssel fenyegettek meg” – fogalmazott a jobbikos országgyűlési képviselő.

A Puskás Aréna még aznap reagálva közölte, hogy ez „kacsa“, de elismerték, hogy egy 50 méteres autós alagút épülne védett személyeknek.

Stummer János beszámolt arról, hogy csütörtökön találkozott Pintér Sándor belügyminiszterrel, ahol „egyenes és karakán beszélgetésen” vett részt. A miniszternek előterjesztette azt a kérést, hogy a kormány halassza el az alagútberuházást a 2022-es országgyűlési választásokat követő időszakra, vagy ha erre nem hajlandó a kormány, akkor nyílt közbeszerzési eljárás keretei között bonyolítsa le azt.

Arra is megkérte a minisztert, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő olyan eset, mint ami ezen a héten megtörtént, vagyis hogy egy olyan ügy került a bizottság elé, amelyről utólag kiderült, hogy nem is kellett volna titkosítani, és semmilyen titkolni való nem volt benne.

– Megígérte nekem a belügyminiszter, hogy szakértői egyeztetést hív össze az ügyben, és erre meghívást fogok kapni a nemzetbiztonsági bizottság elnökeként – fogalmazott a politikus. Mint hozzátette, a szakértői egyeztetés után kerül majd újra a bizottság elé a Puskás-alagút ügye.

A Belügyminisztérium is közelményt adott ki a megbeszélésről. Mint írják, Stummer János kifejtette, hogy nem kapott kellően alapos tájékoztatást a beruházás tartalmi részeiről. A nemzetbiztonsági bizottság elnöke – jelenlegi ismeretei alapján – több javaslatot tett a beruházással kapcsolatban. A két vezető megállapodott egy szakmai egyeztetés összehívásában, a javaslatok közös áttekintésében.