Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Politikai krimi készül a 2006-os zavargásokról és az őszödi beszédről?

Szerző: | 2021. február 26., 06:47 | Belföld

Az MTV székház ostroma 2006-ban (Videóból rögzített fotó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fikciós nagyjátékfilm készül a 2006-os őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is – értesült a 24.hu. Egy birtokukba került levél szerint a Universe Management casting cég keres szereplőket egy alkotáshoz, amely erről szólhat.

HIRDETÉS - AIP

Beszéltek két neve elhallgatását kérő színésszel is, akiket behívtak, de végül egyikük sem vállalta. Nekik azt mondták, hogy politikai krimiről van szó, nemzetközi stábbal és neves angol rendezővel.

A készülő filmről egyelőre nyoma sincs hivatalos tájékoztatásnak, így azt sem tudni, ki lehet a neves angol rendező, a stáb egyéb nemzetközi tagjai, illetve, hogy milyen támogatásból, és ki gyártja a filmet. A lap birtokába került emailből annyi derül ki, hogy a színészeket a Megafilm Tétényi úti székházába hívják meghallgatásra. Megnézték a Nemzeti Filmiroda nyilvántartását, ahol minden készülő filmet regisztrálni kell, amely állami támogatást vesz igénybe. Ott azt találták, hogy a Tétényi úti címre bejegyzett MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel, amelynek a törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki az adókedvezmény formájában kapott támogatás.

Mint írták, iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a 2022-es országgyűlési választások előtt tervezik bemutatni. Egy ilyen időzítés esetén jó eséllyel menthetetlenül átpolitizálódna a film.

A projekttel kapcsolatban megkeresték Kálomista Gábort, aki a MEGA FILM Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa, ám írásban feltett kérdéseikre nem érkezett válasz, telefonon pedig annyit közölt, hogy nem akar nyilatkozni.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2006-os zavargások, film


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest