Politikai krimi készül a 2006-os zavargásokról és az őszödi beszédről?

Politikai krimi készül a 2006-os zavargásokról és az őszödi beszédről?

Az MTV székház ostroma 2006-ban (Videóból rögzített fotó)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fikciós nagyjátékfilm készül a 2006-os őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is – értesült a 24.hu. Egy birtokukba került levél szerint a Universe Management casting cég keres szereplőket egy alkotáshoz, amely erről szólhat.

Beszéltek két neve elhallgatását kérő színésszel is, akiket behívtak, de végül egyikük sem vállalta. Nekik azt mondták, hogy politikai krimiről van szó, nemzetközi stábbal és neves angol rendezővel.

A készülő filmről egyelőre nyoma sincs hivatalos tájékoztatásnak, így azt sem tudni, ki lehet a neves angol rendező, a stáb egyéb nemzetközi tagjai, illetve, hogy milyen támogatásból, és ki gyártja a filmet. A lap birtokába került emailből annyi derül ki, hogy a színészeket a Megafilm Tétényi úti székházába hívják meghallgatásra. Megnézték a Nemzeti Filmiroda nyilvántartását, ahol minden készülő filmet regisztrálni kell, amely állami támogatást vesz igénybe. Ott azt találták, hogy a Tétényi úti címre bejegyzett MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel, amelynek a törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki az adókedvezmény formájában kapott támogatás.

Mint írták, iparági berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a 2022-es országgyűlési választások előtt tervezik bemutatni. Egy ilyen időzítés esetén jó eséllyel menthetetlenül átpolitizálódna a film.

A projekttel kapcsolatban megkeresték Kálomista Gábort, aki a MEGA FILM Kft. ügyvezetője és egyik tulajdonosa, ám írásban feltett kérdéseikre nem érkezett válasz, telefonon pedig annyit közölt, hogy nem akar nyilatkozni.