Évi 8 milliót forintot költ bérelt parkolóhelyekre a főváros 35 fős cége

Évi 8 milliót forintot költ bérelt parkolóhelyekre a főváros 35 fős cége

Fotónk illusztráció: parkoló autók (Fotó: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint 920 ezer forintot fizet évente egy-egy autójának bérelt parkolóhelyért a főváros egy kisebb cége – írja a Telex. Az Enviroduna Kft.-ről van szó, amely a belvárosi Curia utcában működik, gépjárműveinek pedig a közeli Reáltanoda utcában bérel parkolót.

A cég a portállal azt közölte, hogy 2016 és 2020 között 11 parkolóhelyet béreltek, majd tavaly ez a szám 9-re csökkent. Ez azt jelenti, hogy, a korábbi években 10 millió 137 ezer forintos parkolási költségük volt, az elmúlt esztendőben pedig ez 8,3 millió forintra csökkent. A vezérigazgató szerint ez a legolcsóbb lehetőség a környéken, ezt többször is megvizsgálta.

Az Enviroduna honlapja szerint összesen 35 munkatárs dolgozik a cégnél. Vagyis, a társaság munkatársainak legalább negyede céges kocsival jár dolgozni a belvárosi Curia utcai irodába, és nekik mind drága parkolóhelyet bérel a cég a közeli Reáltanoda utcai mélygarázsban. Mindezt úgy, hogy 2021 elején a cégnek 9 munkatárstól kellett megválnia.

Az Enviroduna Beruházás Előkészítő Kft. a cég honlapja szerint 2002. február 1-jén alakult „Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep és kapcsolódó létesítményei” úgynevezett ÉLŐDUNA Projekt előkészítése és megvalósítása során szükséges projektmenedzseri feladatok elvégzésére. A társaság alapítója és egyszemélyes tulajdonosa a fővárosi önkormányzat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.