Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Letartóztatták az SZFE-s maszk miatt egy nőre késsel támadó férfit

Szerző: | 2021. február 27., 14:08 | Belföld

Az SZFE hallgatói mellett kiálló maszkot viselt a megtámadott nő

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Letartóztatta a bíróság a csepeli késes támadót, aki azért szúra arcon áldozatát, mert azon a színművészeti egyetem modellváltása ellen küzdő hallgatók már ismert jelképe volt.

HIRDETÉS - AIP

Ismert, a támadás csütörtök reggel történt a 151-es autóbuszon. A nő egy ablak melletti ülésen ült, arcát pedig a tiltakozást kifejező maszkkal takarta el. Az autóbuszon utazott egy 37 éves férfi is, aki felfigyelt maszkra, majd odalépett viselőjéhez és szidni kezdte. Egyre fenyegetőbbé vált, végül elővett egy kést, és azzal az arcán megszúrta az áldozatát. Az autóbusz ekkor érkezett meg a csepeli Szent Imre téri megállóba, ezt kihasználva a gyanúsított elmenekült. A mentők a nőt kórházba vitték, nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A budapesti nyomozók nyolc órán belül elfogták a támadót és felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt felelősségre vonták.

Mint kiderült a gyanúsított büntetett előéletű és már követett el a mostanihoz hasonló bűncselekményt egy korábbi aláírásgyűjtés helyszínén. Az ügyészség amiatt börtönbüntetést indítványozott, a bíróság azonban tavaly novemberben pénzbüntetést és közérdekű munkát határozott meg. Az ügyész fellebbezett, a másodfokú eljárás még zajlik.

A mostani ügyben a férfi letartóztatását kezdeményezték. Mint a közleményükben írták, az ügyészség kizárólag a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére látott lehetőséget, amellyel a nyomozási bíró is egyetértett. A kerületi ügyészség emellett a kiemelt tárgyi súlyú ügyben, a férfit mielőbb gyorsított eljárásban bíróság elé állítaná.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: SZFE, ügyészség


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest