Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Müller Cecília az oltást külön javasolta Orbán Viktornak

Szerző: | 2021. február 27., 12:29 | Belföld

Müller Cecília és Orbán Viktor (Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A szakmai egyeztetések eredményeként újra javasolta Müller Cecília, hogy a járvány elleni védekezést irányítók feltétlenül kapják meg a védőoltást. Az országos tiszti főorvos kiemelte, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljelenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. – Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám és véget érjen a pandémia – jelentette ki.

HIRDETÉS - AIP

A miniszterelnök már korábban is utalt rá, hogy várhatóan a jövő héten fogja megkapni a vakcinát, mégpedig a kínai oltóanyagot.

Müller Cecília szombaton az MTI-nek úgy fogalmazott, hogy a járvány elleni védekezést irányítók egészségének védelme elengedhetetlen annak érdekében, hogy az ország meg tudjon küzdeni a harmadik hullámmal. – Nagyon fontos, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészségesek maradjanak, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk – közölte.

Az országos tiszti főorvos arról is beszélt, hogy Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét. A koronavírus-járvány harmadik hullámát a vírus azon különböző variánsai okozhatják, amelyek a korábbiaknál sokkal fertőzőképesebbek. Kiemelte ugyanakkor, hogy a korábbi időszakokkal ellentétben „ma már nem vagyunk fegyvertelenek”, Magyarországon ugyanis ötféle oltás is rendelkezésre áll, amelyeket nagyon intenzív programban juttatnak el a lakossághoz. Az oltások beadását pedig még inkább fokozni szeretnék, mivel az első adag vakcina után is jelentős fokú védettség alakul ki, amelynek köszönhetően megakadályozhatók a súlyos szövődmények és a halálesetek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Müller Cecília, oltás, Orbán Viktor, vakcina


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest