Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Ujhelyi István: Ha a magyar kormány nem lép, magyarok százezreinek mozgását korlátozhatják

Szerző: | 2021. február 27., 10:34 | Belföld, EU

Ujhelyi István

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A magyar kormánynak haladéktalanul lépnie kell, különben több százezer magyar állampolgár maradhat kívül az európai oltási igazolvány egységes rendszerén – közölte szombati online sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője.

HIRDETÉS - AIP

Az ellenzéki politikus arra hivatkozott, hogy a napokban zajló EU-csúcs egyik napirendi pontja az oltási igazolvány kereteinek megállapítása, az pedig már most látszik, hogy egyes tagállamok – például Lengyelország – csak az EU által engedélyezett vakcinákat fogják majd elismerni megfelelő oltásként. Sőt, az Európai Néppárt vezetősége is külön levélben követelte az Európai Tanácstól, hogy az „európai közegészségügy érdekében” csak és kizárólag az európai gyógyszerügynökség által bevizsgált és engedélyezett oltóanyagokat fogadjanak el az európai vakcinaútlevél feltételének.

Ujhelyi István szerint hosszútávon jelenleg azt látszik a leghatékonyabb megoldásnak, ha az Orbán-kormány megkéri az orosz és kínai partnereit, hogy a vakcinagyártók azonnal adják be engedélykérelmüket az uniós gyógyszerügynökséghez. – Nem elég hős és bölcs hadvezérnek látszani, annak is kell lenni! – fűzte hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: MSZP, oltási igazolvány, Ujhelyi István


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest