Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A magyar oltási igazolás nem fogja tartalmazni a védőoltás típusát

Szerző: | 2021. február 28., 10:29 | Belföld

A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcinái Hasitz Ágnes háziorvos szentendrei rendelőjében 2021. február 27-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021-es kormányrendelet módosítása, melyből kiderül, hogy az eddigi tervekkel ellentétben a plasztikkártya nem fogja azt tartalmazni, hogy a magyar állampolgárokat milyen típusú védőoltással oltották be.

HIRDETÉS - AIP

A kormányhatározat vonatkozó része szó szerint így néz ki: 

„Hatályát veszti az R2. 

  1. a) 2. § (1) bekezdés e) pontjában a »valamint a védőoltás típusát,« szövegrész, 
  2. b) 4. § (3) bekezdés c) pontjában a »védőoltás típusát,« szövegrész. 

Eredetileg ez állt a határozatban: a védettségi igazolvány tartalmazza az oltottság tényének igazolása esetén az oltás idejét, valamint a védőoltás típusát.

Az intézkedés okát nem tudjuk, de kapcsolatban lehet azzal, hogy több uniós ország, így például Lengyelország is jelezte: nem fogja beoltottként elismerni azokat, akik uniós engedély nélküli vakcinát kaptak. 

Ha a magyar igazolványból – a várható nemzetközi gyakorlattal ellentétben – nem derül ki majd az oltás típusa, könnyen lehet, hogy nem csak azon beoltottak záródnak ki a nemzetközi utazásból, akik orosz vagy kínai vakcinával szereztek védettséget, hanem az összes többi hazai beoltott is, tehát azok is, akiket a Pfizer/Biontech, a Moderna vagy az AstraZeneca vakcinájával immunizáltak.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, vakcinaútlevél


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest