Gődényék a Hősök terén tüntettek

Gődényék a Hősök terén tüntettek

Gődény György YouTube-videója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vírusszkeptikus, kamupártos Gődény György szervezett tüntetést vasárnap délelőttre Budapestre, a Hősök terére.

„Nem akarod, hogy kényszerítéssel vagy erőszakkal oltásokat kapj? Mozdulj meg! Nem szeretnéd egészségtelen szájmaszkokban tölteni az életed? Tépd le és gyere!” – írták az esemény leírásában.

A Telex élő videója szerint a résztvevők szellősen töltötték meg a tér egy részét, a közepén tömöttebben csoportosulva. A rendőrség nagy erővel jelent meg, elkezdték igazoltatni a résztvevőket. A legtöbben nem viseltek maszkot.

Gődény György azt mondta, petíciót ad át a miniszterelnökségen a korlátozások feloldása érdekében. A Telex szerint mintegy kétezren lehetnek a résztvevők. A jelenlévők egyébként azt mondták, ez vallási rendezvény, hiszen azt korlátozás nélkül lehet tartani.

Gődény Györgyöt is igazoltatták, azt mondta utána a Telex tudósítójának, lesz majd egy sajtótájékoztatója. A Telex tudósítóját is igazoltatták a rendőrök, élő adásban. A rendőr közölte vele, hogy a rendőrség rendezvénynek minősítette az eseményt, amit nem lehet tartani, és részt sem szabad venni rajta. Figyelmeztették a maszk nem viselése miatt, mert nem volt rajta, miközben tudósított. A munkavégzését nem akadályozzák – hangzott el.

A rendezvény ezt követően véget ért. Ám többen átmentek a Vajdahunyad várához és ott folytatták.