Gulyás Gergely: Ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek

Gulyás Gergely: Ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek

Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely (Fotó: Gulyás Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyurcsány és Karácsony vakcinaügyben tisztességtelen politikát folytat – közölte Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Demokratikus Koalíció és a főpolgármester oltásügyben szándékosan megtéveszti az embereket, „amit a baloldali lakájmédia készséggel és kritikátlanul kiszolgál”.

Egyrészt Karácsony Gergely egy friss nyilatkozatára hivatkozott. A Telex ugyanis azt írta, hogy bár 3,5 millió Moderna vakcinára jogosult Magyarország, és nyugodt szívvel lehetett volna ennyit rendelni, számításaik szerint mégis csak ennek felét, 1,74 millió adag oltóanyagot hívott le a kormány a rendelkezésre álló keretből. A főpolgármester erre azt közölte, hogy a kormány hívja le a teljes keretet, ha eddig nem tette, és adja át a szükséges mennyiséget Budapestnek, mert megoldják a fővárosiak oltását. A kormánypárti politikus szerint ugyanakkor az említett másfél millió Moderna vakcinát 2021 decemberében szállítaná Brüsszel.

Gulyás Gergely a Demokratikus Koalíció elnökének azt rótta fel, hogy a DK szerint „a kormány tudatosan nem rendelt elegendő az uniós vakcinából, hogy tovább folytassa az EU-ellenes kampányt”. A miniszter ugyanakkor azzal érvelt, hogy amennyiben a baloldal feladata lenne a vakcinabeszerzés, akkor most 700 ezerrel, májusig pedig 7 millióval kevesebb oltóanyag állna Magyarország rendelkezésére. – Tényszerű állítás: ha a baloldal lenne kormányon kevesebben lennének védettek és többen halnának meg – írta.

A miniszter szerint akik ilyen nyilatkozatokat tesznek, „azokról joggal feltételezzük, hogy valójában abban érdekeltek, hogy a járvány elhúzódásából politikai tőkét kovácsoljanak”.