Karácsony Gergely: A kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán

Karácsony Gergely: A kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erõsítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánynak sürgősen változtatnia kell a hozzáállásán – üzente Karácsony Gergely főpolgármester vasárnapi Facebook-posztjában a koronavírus-járvány kezelése kapcsán. Több javaslatot is megfogalmazott.

„Kiélezett pillanatban vagyunk. A harmadik hullám belobbant, a vírus új mutációi a fertőzés gyorsabb terjedését okozzák éppen akkor, amikor érthető módon vészesen fogy a türelem, a korlátozások miatti fáradtság, a vágy, hogy visszatérjünk a normális életünkhöz, és az igény, hogy mielőbb a gazdaság is visszazökkenjen a rendes kerékvágásba” – fogalmazott.

Karácsony Gergely javaslatai:
– Fel kell gyorsítani az oltási folyamatot
– Fel kell függeszteni, akár leállítani az orvosok jogállasának megváltoztatásával kapcsolatos folyamatot
– Az oltási folyamat felgyorsulásáig növelni kell a tesztkapacitást, ingyenes teszteket kell biztosítani széles körben
– Miután több iparágban már tényleg a tartalékaik végső kimerüléséről számolnak be a vállalkozások, és mivel várhatóan még hosszú hetekre vagyunk a korlátozások feloldásától ezért a kormánynak új, célzott, gyors és mindenfajta politikai megkülönböztetéstől mentes támogatási formákat kell kidolgoznia
– Szükségesnek látszik az otthoni munkavégzés feltételeinek további könnyítése

Azt oltások kapcsán azt írta a kormánynak, hogy hívják le a teljes uniós keretet, ha eddig nem tették, és adják át a szükséges mennyiséget Budapestnek, „mi megoldjuk a fővárosiak oltását. Alighanem készen áll erre a nagyvárosi önkormányzatok többsége is” – fogalmazott. Ezzel utalt arra is, hogy a Moderna vakcináiból nem hívta le a teljes rendelkezésre álló keretet a kormány. „Arra hivatkoznak, hogy ez a vakcina drága, miközben az ára a fele a kínai oltóanyagnak, úgy, hogy az európai engedéllyel rendelkező Moderna vakcinája iránt sokkal nagyobb a közbizalom, mint a kínai vakcina iránt. Nem is szólva arról, hogy a miniszterelnök pár napja még azt mondta: a pénz nem számít, ha oltásról van szó” – írta.

Hozzátette: az önkormányzatok készen állnak az együttműködésre.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.