Márki-Zay Péter vállalná, hogy beül egy ellenzéki frakcióba

Márki-Zay Péter vállalná, hogy beül egy ellenzéki frakcióba

Márki-Zay Péter (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egyet tud érteni a hat ellenzéki pártvezető által elfogadott ellenzéki előválasztási feltételekkel Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke.

Mint a Hódpressnek elmondta, elfogadhatónak tartja, hogy a civileknek is be kell majd kell ülni valamelyik frakcióba, akár úgy, hogy nem csak egy, de több pártot is megnevezhetnek majd, hiszen a civileknek nincs egyedüli pártpreferenciájuk. Akár a pártok ezt maguk között is eldönthetik.

Ő is vállalja ezt. Szerinte az országgyűlési választások rendszeréből és szabályaiból következik és ezért szükséges. Ez egy praktikus közösség, olyan kényszer, mint a közös lista, amit a Fidesz kényszerít rá az ellenzékre.

Hozzátette: vita van jelenleg arról, hogy a csatlakozás az előválasztás előtt nyilvános legyen vagy se. De a függetlenség megőrzése szerinte most mindenképpen fontos, mert a pártok elutasítása jelenleg magas.

Annak is örül, hogy minden körzetben lesz előválasztás, már egy éve ezt szorgalmazták.