Megint a Maldív-szigeteken járt a NER luxusgépe

Megint a Maldív-szigeteken járt a NER luxusgépe

Az OE-LEM – Bombardier Global 6000 magángép (Fotó: Flickr/Dylan Agbagni)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gyakorlatilag a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér és a Maldív-szigeteki Velana Nemzetközi Repülőtér közti menetrend szerinti járattá vált a NER politikai és gazdasági vezetői által használt OE-LEM lajstromszámú Bombardier luxusrepülőgép – írja az Alfahír a FlightAware adataira hivatkozva.

Az osztrák bejegyzésű, 17 milliárd forint értékű, OE-LEM lajstromjelű Bombardier Global 6000-es magánrepülőgépről van szó, amelyet Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc is igénybe vett már egy-egy üzleti út vagy éppen focimeccsre való utazás érdekében.

Vasárnap délelőtt kelt útra a fővárosi reptérről és magyar idő szerint délután 5 körül érkezett a Maldív-szigetek repülőterére. Érdekesség, hogy a gép egyébként szombaton éppen a Maldív-szigetekről érkezett vissza Ferihegyre.

A portál felidézi, hogy a lista szerint valaki a Valentin-napot is a Maldív-szigeteken töltötte, a repülő ugyanis aznap délután – az ománi Al Maktoum repülőtér közbeiktatásával onnan tér vissza Budapestre. A következő útja ugyancsak arrafelé vitt, február 16-án az ománi Masirah közeléből jelentkezett a luxusrepülő.