Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Megvan az ellenzéki előválasztás menetrendje

Szerző: | 2021. február 28., 09:44 | Belföld

Ellenzéki pártvezetők a parlamentben (Fotó: Facebook/Jobbik)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb mérföldkőhöz érkezett az ellenzéki együttműködés. Immár végérvényesen kijelenthető: mind a 106 választókörzetben előválasztáson dől el, kiket tartanak a választók alkalmasnak a Fidesz legyőzésére – döntöttek az ellenzéki pártok elnökei.

HIRDETÉS - AIP

Mint a közös ellenzéki közleményben írták, a döntés értelmében az előválasztáson nemcsak a pártok jelöltjei, de civilek is elindulhatnak, „akiknek a hatékony közös kormányzás érdekében előre jelezniük kell, hogy a hat szervező párt leendő frakciói közül melyikhez kívánnak csatlakozni a parlamenti munka során. A közös kormányzás ugyanis közös felelősséget is jelent”.

Az előválasztás többhetes folyamata – figyelemmel a koronavírus-járványra – augusztus közepétől indul, melynek során az egyéni képviselőjelölteket egy fordulóban, a miniszterelnök-jelölt személyét két fordulóban választhatják ki azok a szavazók, akik 2022 áprilisáig betöltik a 18. életévüket. Az előválasztáson mindenki indulhat, aki elfogadja a jelölti feltételeket, amelynek része képviselőjelöltként 400, miniszterelnök-jelöltként 20 ezer támogatói ajánlás összegyűjtése is. Az előválasztás lebonyolítására a szervező hat párt a napokban felállítja az Országos Előválasztási Bizottságot. Az előválasztáson mindenki elindulhat, aki megfelel az OEB által támasztott jelölti feltételeknek.

Hozzátették, a közös ellenzéki programtervet a pártelnökök már májusban társadalmi vitára fogják bocsátani.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: 2022-es választás, ellenzéki előválasztás, ellenzéki összefogás


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest