Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Tízmilliókat kapott a kormánytól két fideszes vezetésű kerület

Szerző: | 2021. február 28., 16:03 | Belföld

Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester beszédet mond a Hegyvidéki Kulturális Szalon új épületének avatásán 2018. szeptember 19-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen csaknem 1,3 milliárd forintot osztott szét a kormány 12 önkormányzat között a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint. A pénzt különféle fejlesztésekre kapják. Érdekesség, hogy a listában egyetlen ellenzéki vezetésű önkormányzat sem szerepel.

HIRDETÉS - AIP

Budapesten két kerület is kap forrást: a fideszes Pokorni Zoltán vezette XII. kerület 225 milliót „önkormányzati fejlesztések kiegészítő munkáinak támogatása” címen. A szintén fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter által irányított belváros pedig csaknem 91 millió forintot az „Idősügyi Infokommunikációs Program folytatása érdekében”.

A szétosztott források (Forrás: Magyar Közlöny)

Karácsony Gergely és a kerületi polgármesterek néhány napja voltak egyeztetni a kormánynál a megfelezett iparűzési adó miatti kompenzációról. A főpolgármester a tárgyalás után azt közölte, hogy nem vezetett eredménye a beszélgetés. Annak kapcsán, hogy mit sikerült elérniük a tárgyaláson, egy tollat és egy noteszt felmutatva azt mondta: a fővárosi és a kerületi önkormányzatok ennyit kaptak. Arra kaptak ígéretet, hogy mindenkivel külön-külön leülnek tárgyalni – tette hozzá.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Pokorni Zoltán, Szentgyörgyvölgyi Péter


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest