Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A népegészségügyi központ állítja, nem tudja, melyik megyében hány koronavírusos beteg halt meg

Szerző: | 2021. március 01., 14:01 | Belföld

Mécses ég egy síremléken a budapesti Farkasréti temetőben halottak napján, 2019. november 2-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Azt szerette volna  megtudni a 444.hu, hogy tavaly szeptember óta hány koronavírusos beteg halt meg naponta, megyei bontásban, de nem járt sikerrel. A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) február 11-én küldött adatigénylésükre nem kaptak választ, majd az ismételt érdeklődésre annyit közöltek velük, a kért bontásban nem állnak rendelkezésükre az adatok. A válaszban arra is hivatkoztak, az Alkotmánybíróság 2019-es döntése értelmében kizárólag az adatkérés teljesítése érdekében nem kötelesek új adatsort generálni.

HIRDETÉS - AIP

A portál szerint ez azért is érdekes, mert „az operatív törzs honlapján naponta frissítik a budapesti és a vidéki halottak számát, ami értelmezésük szerint minden más, ami a fővároson kívül van. A Központi Statisztikai Hivatal az összesített megyei halálozási adatokat közli, ami nem tartalmazza, mennyien voltak koronavírusosak. Mindenesetre tavaly az utolsó negyedévben 69 százalékkal többen haltak meg Szabolcs megyében, mint 2019-ben ugyanebben az időszakban.”

HIRDETÉS - AIP

Címkék: koronavírus, Nemzeti Népegészségügyi Központ


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest