Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozy volt francia államfőt

Szerző: | 2021. március 01., 14:54 | Belföld

Nicolas Sarkozy francia elnök, a kormányzó konzervatív gyűjtőpárt, az UMP jelöltje beszél utolsó kampánygyűlésén a nyugat-franciaországi Les Sables-d'Olonne-ban két nappal a 2012-es francia elnökválasztás második fordulója előtt. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Karaba)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy év letöltendő és két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte befolyással való üzérkedés és korrupció miatt Nicolas Sarkozy volt francia államfőt hétfőn a párizsi büntetőbíróság. A volt köztársasági elnököt és ügyvédjét azzal vádolták, hogy meg akartak vesztegetni egy magas rangú bírót információkért cserébe. Nicolas Sarkozynek egyelőre nem kell börtönbe vonulnia, az ítélet ellen fellebbezhet.

HIRDETÉS - AIP

Az exelnök ellen több eljárás is folyamatban van, de ez volt az első, amely bírósági szakaszba került, és az első alkalom az 1958 óta tartó V. köztársaság történetében, hogy korrupció gyanújával kellett egy volt államfőnek bíróság elé állnia.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Franciaország, Nicolas Sarkozy


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest