Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Felmentették a rendőrnőt, aki járőrtársa védelmében lelőtte a késelő támadót Újpesten

Szerző: | 2021. március 01., 16:36 | Belföld

Újpest önkormányzata is megköszönte a megkéselt rendőr és társa munkáját (Fotó: Déri Tibor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogszerű, szakszerű és arányos volt a fegyver használat abban az ügyben, amelynek során tavaly karácsonykor egy többféle bódító szer hatása alatt álló személyt igyekeztek megfékezni a rendőrök – olvasható az ügyészég honlapján megjelent közleményben

HIRDETÉS - AIP

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vizsgálatának eredménye szerint 2020. december 24-én reggel hat óra körül egy újpesti társasház lépcsőházában egy kábítószer hatása alatt álló férfi hangoskodott, a lépcsőkorlátot, valamint a bejárati ajtókat ütötte, rugdosta.

A helyszínre érkező rendőrjárőr – miután a felszólításnak nem tett eleget – meg akarta bilincselni a férfit, aki azonban többször megszúrta az egyik rendőrt. A járőrtárs rendőrnő ekkor több lövést adott le a támadó végtagjaira, majd miután ez nem hozott eredményt, a férfi mellkasára is leadott két lövést. A 11 lövés közül végül e két utóbbi állította meg támadót, aki ekkor már a rendőrnőt akarta leszúrni.

A rendőrségi vizsgálat megállapította, hogy a rendőrök jogos védelmi helyzetben voltak, a fegyverhasználat  jogszerű, szakszerű és arányos volt. Miután az elkövető életét veszítette, az ellene eljárás nem indult.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kábítószer, megkéselt, rendőrnő


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest