Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Fővárosi tesztelés: majdnem négyszer annyi pozitív esetet találtak, mint decemberben

Szerző: | 2021. március 01., 17:56 | Belföld

Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lezárult a főváros második ingyenes koronavírus-szűrési programja – jelentette be sajtóközleményben a Fővárosi Polgármesteri Hivatal. Mint írták, az eseményt február 18–27. között, két helyszínen bonyolították le, budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhették a gyorstesztetek igénybevételét.

HIRDETÉS - AIP

– A Fővárosi Önkormányzat kollégái és önkéntesei csaknem tízezer tesztet végeztek el, a pozitív tesztek aránya 2,53 százalék lett. Ez az arány majdnem négyszerese a decemberi szűréskor talált pozitív tesztek arányának – tették hozzá megjegyezve, ez azt jelenti, hogy a vírus itt van, nem lankadhat a figyelem, mindenkinek továbbra is be kell tartania a szabályokat a maszkviseléssel, távolságtartással, fertőtlenítéssel kapcsolatban.

– Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti. Ehhez az önkormányzat már készített egy oltási tervet, amelyet bemutatott az illetékes államtitkárnak. A főváros 10 oltópont megnyitásáról egyezett meg a kormányzattal – emlékeztettek. Korábban Karácsony Gergely főpolgármester is arról beszélt, „pokoli” nehéz hetek következnek a járvány harmadik hulláma miatt.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Budapest, Karácsony Gergely, koronavírus


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest