Az OLAF és a rendőrség is vizsgál több megcsúszott keszthelyi beruházást

Az OLAF és a rendőrség is vizsgál több megcsúszott keszthelyi beruházást

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere (Fotó: Nagy Bálint / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A rendőrség és az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) olyan keszthelyi beruházásokat vizsgál, amelynek kivitelezését a fővárosi InvestMondi-System Kft. nyert el a Balaton parti városban – számolt be a 24.hu.

A cég az egyik helyi óvoda, a városi strand és a Reischl sörház felújítását kapta meg még az előző polgármester, Ruzsics Ferenc (Fidesz) idejében, miután mindhárom esetben ez a cég adta a legalacsonyabb árajánlatot. Ezekre összességében mintegy másfél milliárd forint támogatáshoz jutott Keszthely önkormányzata. A beruházások azonban alig haladnak, az óvodaberuházást például már idén át kellett volna adni.

Ezért fordult mindhárom projekt miatt a közbeszerzési hatósághoz a helyi ellenzéket összefogó Kisvárosunkért Érdekvédelmi Egyesület (KÉVE) elnöke, Weller-Jakus Tamás. Molnár Tibor önkormányzati képviselő pedig az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) tett bejelentést, utóbbi meg is indította az előzetes vizsgálati eljárást. A KÉVE lépése után a Nagy Bálint vezette fideszes többségű önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a rendőrségen. Eszerint a vállalkozónak kifizetett díjjal kapcsolatban vetődött fel a gyanú, hogy valótlan tartalmú dokumentumokat nyújtottak be az elszámolás során – írja a lap. Hozzétették, a rendőrség a sörház és az óvoda ügyében indított vizsgálatot.

A cég ügyvezetőjének férje, Kamondi-Lukács Csaba azt mondta a portálnak, hogy a feljelentésről ők csak a helyi sajtóból értesültek. A sörház esetében műszaki problémák adódtak, emiatt módosították az önkormányzattal kötött kivitelezési szerződést. Az óvodaberuházásról pedig azt mondta, hogy tárgyalnak az önkormányzattal.

Nagy Bálint fideszes polgármestert hiába kereste a portál, nem válaszolt a kérdéseire.