Karácsony Gergely: Térjen észhez a kormány

Karácsony Gergely: Térjen észhez a kormány

Karácsony Gergely fõpolgármester érkezik a Fõvárosi Közgyûlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erõsítéséért összehívott ülésére a Városházán 2020. szeptember 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormánynak azonnal, lehetőleg még ma vissza kell vonnia az egészségügyi dolgozókra ráerőszakolt jogállási változásokat és mindent el kell követnie, hogy a napokban felmondott orvosok és szakápolók visszatérhessenek hivatásukhoz – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán kedd reggel.

„Most nem számít a kormány fennhéjázó kivagyisága, nem számít semmiféle politikai okoskodás, itt és most egyvalami számít: nem lehet olyan település, nem lehet olyan kórház, nem lehet olyan rendelő, ahol veszélybe kerül az egészségügyi ellátás egy rosszul előkészített, hibásan végrehajtott kormányzati intézkedés miatt” – írta.

Hozzátette: drámai üzeneteket kap napok óta budapesti kórházakból, a Szent Imréből, a Jahn Ferenc kórházból, több rendelőintézetből. „Más települések, a fővárosi kerületek polgármesterei is kétségbeesetten figyelik, milyen drámai helyzetet állított elő a kormány a településük egészségügyi ellátásában.”

„Ez a kormány általában abban a tévhitben szenved, hogy a gyengeség jele belátni, ha valamit elszúrt. Itt az ideje, hogy a kormány merjen gyengének lenni. Mert semmiféle félreértett büszkeség nem lehet fontosabb most a biztonságos betegellátásnál. Hiszen mindenki tudja, látja, kiélezett pillanatban vagyunk. A járvány harmadik hulláma tombolásba kezdett, miközben érthető módon fogy a türelem. Most kell tehát észnél lenni. Mindannyiunknak. Hát térjen észhez a kormány is, most” – üzente.

Ismert, több egészségügyi intézményből is olyan hírek érkeztek, hogy többen nem írták alá az új szerződést, így veszélybe került a betegek ellátása.

Dézsi Csaba András főorvos, Győr fideszes polgármestere szerint sokan nem írják alá a szerződésüket, 15-16 pontot fel tud sorolni, ami problémás az új törvényben. A Blikknek arról beszélt, hogy fogalma sincs, ki írta ezt a programot, de szívesen elbeszélgetne vele, „bár lehet, semmi értelme nem lenne, mert nem értené, amit mondok”. Hozzátette: ez a kormány képes a korrekcióra és szerinte ez meg is fog történni.