Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Kásler Miklós: Szükség lehet szigorításokra

Szerző: | 2021. március 02., 06:54 | Belföld

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyűlés kulturális bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A vakcináció mértéke több hét múlva éri el azt a szintet, ami megfékezhetné a felfutást. Addig szükség lehet szigorításokra is – mondta a Blikknek adott interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

HIRDETÉS - AIP

És hogy milyen lépések jöhetnek? Erre nem adott konkrét választ. „Ha azt tekintjük, hogy a járványügyi szigorítások maximuma 100 százalék, akkor a jelen pillanatban életben lévő szigorítások ennek a 70 százalékát teszik ki. Sok példa van a világban, mit lehet még tenni: iskolákat bezárni, előre lehet hozni a szünetet vagy meg lehet hosszabbítani az időtartamát erre a kritikus néhány hétre. Az élelmiszerüzletek és gyógyszertárak nyitva tartása mellett lehet az egyéb boltok nyitva tartásán is szigorítani. Ennek mintájára még sok minden más is lehetséges” – fogalmazott.

Müller Cecília országos tiszti főorvos is arról beszélt hétfőn, az operatív törzs tájékoztatóján, hogy nagyon nehéz hetek várnak ránk. Ha így emelkednek a számok, akár további járványügyi intézkedésekre is szükség lehet – mondta. Kérdésre válaszolva pedig arról beszélt, hogy a digitális oktatás újbóli bevezetése is ezen intézkedések között lehet.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Kásler Miklós, koronavírus


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest