Szikrázó napsütéssel folytatódik a tavasz

Szikrázó napsütéssel folytatódik a tavasz

Napsütés (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Reggel a ködfoltok eltűnnek, országszerte szikrázó napsütés, száraz idő várható, legfeljebb az északkeleti megyékben lehet délután kevés fátyolfelhő az égen kedden – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése.

Mint írták, mérsékelt nyugati, délnyugati légáramlás valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 16 fok között alakul. Késő estére 0, +5 fok közé hűl le a levegő.

Az Időkép szerint kedden front nem lesz térségünkben, de a hajnali órákban a hidegre fokozottan érzékenyeknél kialakulhatnak ízületi panaszok és vérnyomás-ingadozás. Napközben a melegedés okozhat panaszokat, migrén, dekoncentráltság, bágyadtság is előfordulhat, de légzőszervi panaszok is jelentkezhetnek. A szelesebb északi tájakon élők ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetnek. Megterhelő nap vár az idősekre és a szívbetegekre, ezért ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést. A nagy hőingás miatt fokozódik a megfázásveszély.