Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bezárt egy időre a kardiológiai szubintenzív osztály a Szent Imre Kórházban

Szerző: | 2021. március 03., 21:54 | Belföld

Fotó: Unsplash/Marcelo Leal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállt a budapesti Szent Imre Kórház kardiológiai szubintenzív osztálya, mert nincs elég dolgozó a részleg működtetéséhez – tudta meg az RTL Híradó. A Nemzeti Népegészségügyi Központ négy másik kórházat jelölt ki a betegek ellátására.

HIRDETÉS - AIP

Egy kedden kiszivárgott levélből derült ki, hogy humánerőforrás-hiány miatt március 1-jén 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes a kardiológiai szubintenzív osztály.

A kórház ma azt közölte a Híradóval, hogy a dolgozóik 90 százaléka aláírta megállapodást, így a betegellátás zavartalan. Azt elismerték, hogy bezárták a szubintenzív osztályt, de állították, ez csak ideiglenes és a betegek nem szenvednek hátrányt.

Az érdekképviseletek szerint a következő hetekben máshol is lehetnek bezárások, vagy összevonások, mert több ezer dolgozó nem írta alá a szolgálati jogviszonyt, és távozott az állami egészségügyből.

Március 1-jével az egészségügyi dolgozók 96,3 százaléka, több mint 106 ezer szakember választotta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, a kilépés mellett az előzetes adatokhoz képest jóval kevesebben, alig 4000-ren döntöttek – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerdán az MTI-vel. Azt írták, a végső adatok beérkezésével megállapítható, hogy a korábban összesítettnél is kevesebben – az egészségügyi dolgozók alig 3,7 százaléka – döntöttek úgy, hogy távoznak az állami struktúrából. Ezzel párhuzamosan – szerdáig – csaknem 700 új belépő is érkezett a rendszerbe. Hangsúlyozták, hogy a betegellátás mindenhol biztosított.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: egészségügy, Szent Imre Kórház


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest