Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Bezárt egy időre a kardiológiai szubintenzív osztály a Szent Imre Kórházban

Szerző: | 2021. március 03., 21:54 | Belföld

Fotó: Unsplash/Marcelo Leal

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Leállt a budapesti Szent Imre Kórház kardiológiai szubintenzív osztálya, mert nincs elég dolgozó a részleg működtetéséhez – tudta meg az RTL Híradó. A Nemzeti Népegészségügyi Központ négy másik kórházat jelölt ki a betegek ellátására.

HIRDETÉS - AIP

Egy kedden kiszivárgott levélből derült ki, hogy humánerőforrás-hiány miatt március 1-jén 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes a kardiológiai szubintenzív osztály.

HIRDETÉS - AIP

A kórház ma azt közölte a Híradóval, hogy a dolgozóik 90 százaléka aláírta megállapodást, így a betegellátás zavartalan. Azt elismerték, hogy bezárták a szubintenzív osztályt, de állították, ez csak ideiglenes és a betegek nem szenvednek hátrányt.

Az érdekképviseletek szerint a következő hetekben máshol is lehetnek bezárások, vagy összevonások, mert több ezer dolgozó nem írta alá a szolgálati jogviszonyt, és távozott az állami egészségügyből.

Március 1-jével az egészségügyi dolgozók 96,3 százaléka, több mint 106 ezer szakember választotta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, a kilépés mellett az előzetes adatokhoz képest jóval kevesebben, alig 4000-ren döntöttek – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) szerdán az MTI-vel. Azt írták, a végső adatok beérkezésével megállapítható, hogy a korábban összesítettnél is kevesebben – az egészségügyi dolgozók alig 3,7 százaléka – döntöttek úgy, hogy távoznak az állami struktúrából. Ezzel párhuzamosan – szerdáig – csaknem 700 új belépő is érkezett a rendszerbe. Hangsúlyozták, hogy a betegellátás mindenhol biztosított.

Címkék: egészségügy, Szent Imre Kórház


Oltási rendetlenség

Oltási rendetlenség

Az oltási terv talán azon kevés kérdések egyike, amiről nem feltétlenül kell társadalmi vitát folytatni. Mert végül óhatatlanul oda jutnánk, hogy arról vitatkozunk, kinek az élete az értékesebb.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Mi már elmentünk, te idén se fogsz

Pin It on Pinterest