Kialszik a vágy: egy tonna potencianövelőt foglaltak le a reptéren

Kialszik a vágy: egy tonna potencianövelőt foglaltak le a reptéren

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy tonnányi, négyszázhetvenezer darab potencianövelőt és vágykeltő tablettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei a reptéren – számolt be róla a hatóság a Facebook-oldalán. Egy hazai vállalkozást kellett végül engedély nélküli nemzetközi kereskedelmi tevékenység gyanúja miatt feljelenteni. A cég gyógyszerhatósági engedély nélkül importálta a termékeket.

A potencianövelőket Dubajban adták fel egy magyarországi vállalkozás részére, az okmányokon szándékosan téves árumegjelölést feltüntetve. Az engedély nélküli import gyanúja felmerült a szállítmány ellenőrzésekor is, így a NAV meg is kereste az az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI).

A szállítmány címzettje a terméket nem Magyarországon, hanem Szerbiában tervezte terjeszteni. Nem járt sikerrel. Mint a Telex cikkében is szerepel, az összérték jelentős lehet, miután az egyik szerből, a Kamagra 100 mg-ból is 3500-6000 forintért rendelhető négy darab.