Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Orbán Győző bányacége? Nincs itt semmi látnivaló!

Szerző: | 2021. március 03., 15:09 | Belföld

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és édesapja, Orbán Győző a VIP-páholyban a labdarúgó Ligakupa döntőjeként vívott Ferencváros - Videoton FC találkozón a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. április 24-én (Fotó: MTI/Beliczay László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Nem indított nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Orbán Győző bányacége ügyében, szerintük a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény. A hatóság a Népszavának válaszolta ezt, miután Vadai Ágnes a legfőbb ügyésznél érdeklődött a cég ügyeit illetően. A Demokratikus Koalíció politikusa szerint ugyanis felmerült, hogy állami beruházások esetén nem piaci áron veszik meg Orbán Győző cégének termékeit. Polt Péter feljelentésként értékelte a megkeresést, és továbbította azt az illetékes szerveknek.

HIRDETÉS - AIP

A Direkt36 az elmúlt években számos cikket közölt arról, hogy a miniszterelnök édesapjának cége, a Dolomit Kft. jóval a piaci ár felett ajánlja termékeit. A bányacég nagy állami beruházások rendszeres beszállítója.

A Direkt36 decemberi cikke szerint az Orbán Győző többségi tulajdonában lévő bányacég a dolomitzúzalék mellett betontermékeket is árul. A lap forrása szerint 2010 előtt az volt a jellemző, hogy a legolcsóbb ajánlattól maximum 3-5 százalékkal tértek el, de mostanra ez már a 30-50 százalékot is elérheti. „Persze ez csak a speciális, VIP beszállítók árai vonatkozik. Mint például a papára” – tette hozzá a forrás.

A DK feljelentette az unió csalás elleni hivatalánál, az OLAF-nál is a Dolomit Kft.-t.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Dolomit Kft., Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság, Orbán Győző, Polt Péter


Jövő héten nyithatnak a teraszok

Jövő héten nyithatnak a teraszok

A vendéglátó ipari egységek kerthelységeinek nyitása a 3,5 milliomodik (első) oltás utáni napon fog a mai tervek szerint bekövetkezni (ez valamikor a jövő héten várható).

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest