Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Republikon: Nőtt a Jobbik támogatottsága, a Fideszé nem változott

Szerző: | 2021. március 03., 17:01 | Belföld

Jakab Péter gyerekkorának kedvenc ízei (Fotó: Jakab Péter Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben a kormánypártok támogatottsága a tavaly év végi csökkenés után stabilizálódott, addig a Jobbik népszerűsége némiképp javult – derült ki a Republikon felméréséből. Az intézet ezer embert kérdezett meg telefonon, nem, életkor, településtípus és végzettség szerint reprezentatívan a felnőtt lakosságra.

HIRDETÉS - AIP

A kutatás február 15. és 22. között zajlott, épp abban az időszakban, amikor Jakab Péter nyilvánosan is párizsis-pirosaranyas kiflit evett. Meglehet, ez segítette pártját, amelyik két százalékponttal, nyolcra javított a teljes népességben. A Fidesz–KDNP támogatottsága ugyanitt harminc százalék, akárcsak januárban. A Demokratikus Koalíció tíz, a Momentum 9, az MSZP pedig 6 százalékot tudhat magáénak. A Párbeszéd, a Mi Hazánk, az LMP és a Kétfarkú Kutyapárt mind egy-egy százalékon állnak.

A biztos pártválasztók körében a Fidesznek 46, a DK-nak 15, a Momentumnak 13, a Jobbiknak 11, az MSZP-nek pedig 8 százaléka van. A Párbeszéd, a Kétfarkú Kutyapárt és az LMP 2-2, a Mi Hazánk egy százalékot tudhat magáénak.

A Republikon is arra jutott, hogy a Jobbik növekedése mögött feltehetően Jakab Péter „határozott jelenléte” áll.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Jakab Péter, közvélemény-kutatás, Republikon


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest