Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

A tesztelés felpörgetését és a bevásárlási idő növelését is hiányolja Kunetz Zsombor

Szerző: | 2021. március 04., 15:55 | Belföld

Kunetz Zsombor (Fotó: Kunetz Zsombor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az iskolák és óvodák bezárását megalapozottnak tartja, de az üzletek esetében enyhébb intézkedések kipróbálását is el tudta volna képzelni az orvos, egészségügyi menedzser – erről közösségi oldalán írt Kunetz Zsombor.

HIRDETÉS - AIP

– Az óvodák, iskolák bezárása, tulajdonképpen rendben van, szomorúan, de eljött ez a pillanat. Az üzletek két hetes bezárása azért meglepő, mert úgy lépik meg, hogy semmi egyéb finomabb, ámde hatékony védekezést nem próbáltak még ki, mint az FFP2-es maszkok kötelezővé tételét és az üzletekben az adott négyzetméterre eső személyek korlátozását. Ez gond is lesz, hiszen ha mindent bezárnak, a nyitva maradó helyeken, éppen a kínálat szűkítése miatt többen lesznek. Így a nyitva tartó üzletekben nagyobb lesz a népsűrűség. Korlátozásról meg ott sincsen a mai bejelentésben szó – kommentálta Kunetz Zsombor a kormány legújabb intézkedéseit, amelyek szerint március 8-ától, hétfőtől zárva lesznek a nem létfontosságú üzletek.

A szakember azt is írta: kíváncsi, hogy a köztisztviselőknek engedik-e a mostantól erősen ajánlott otthoni munkavégzést. Emlékeztetett: még a második hullám csúcspontján sem engedte például az Emberi Erőforrások Minisztériuma a home office bevezetését „pedig, valószínűleg addig is kevesebb kárt okoztak volna” – utalt arra, hogy az oktatás mellett az egészségügyért is felelős minisztériumról van szó.

Kunetz Zsombor hiányolta, hogy az intézkedésekben nincs szó az önkormányzatok támogatásáról a tömegközlekedési járatok sűrítése érdekében, a kijárási tilalom enyhítéséről, a tesztelések felpörgetéséről, illetve arról sem, hogy a bevásárlási sávot kitolják, és ezzel enyhítsék a zsúfoltságot az üzletekben.

Vegyük végig a mai bejelentést a szigorításokról: – óvodák, iskolák bezárása, tulajdonképpen rendben van, szomorúan, de…

Közzétette: Dr. Kunetz Zsombor MBA – 2021. március 4., csütörtök

Mint megírtuk, a kiterjedt boltbezárást az Országos Kereskedelmi Szövetség sokallja, így levélben kezdeményezte a döntéshozóknál, hogy a csütörtökön bejelentett, az üzletek jelentős részét érintő bezárás alól legyenek kivételek. Ilyenek lennének a munkaeszközöket kínáló boltok, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek, az állateledel-kereskedők, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltok valamint a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységek.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: boltok, home office, koronavírus-teszt, Kunetz Zsombor, lezárások


A háború első napja

A háború első napja

Csakhogy nem egyenlő felek küzdelméről van szó, hiszen egyikük végső soron – bár azt mondja, megvan nélküle is – pénzt szeretne kapni a másiktól.

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?

Az élet meg minden podcast – Zubreczki Dávid

Pin It on Pinterest