Hétfőtől zárnak a kaszinók is, de a dohányboltok és a bankok nyitva maradhatnak

Hétfőtől zárnak a kaszinók is, de a dohányboltok és a bankok nyitva maradhatnak

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kaszinóknak is be kell zárniuk az újabb szigorítással – tudta meg a Hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központtól. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak.

A miniszter szerint a részletszabályokon még dolgoznak, ám a felsorolásból így is több meglepő tétel hiányzott, ezért a lap több kérdést is küldött a Kormányzati Tájékoztatási Központnak. 

A kilenc kérdésből azonban csak egyre jött válasz, eszerint „a kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg”.

Ezt a hírt szinte perceken belül megerősítette a Kormányzati Tájékoztatási Központ sajtóközleménye is, amely szerint a csütörtökön bejelentett döntésekkel kapcsolatban minden részletszabályozás pénteken jelenik meg. Mint írják, „a szolgáltatások körében a zárvatartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak”.

További részletek tehát minden bizonnyal a péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúból és a pénteken megjelenő Magyar Közlönyből derülhetnek ki.

Lapunk is beszámolt a Telex rejtett kamerás felvételeiről, amelyeken az látszott, hogy úgy szórakoznak az emberek a budapesti Las Vegas Casinóban, mintha nem lenne járvány. A mintegy 150 négyzetméteres területen 80-120 ember kaszinózott felhőtlen hangulatban. Ez különösen visszás annak tükrében, hogy eközben az éttermek, állatkertek vagy a szórakozóhelyek zárva vannak a járványügyi korlátozások miatt.

A Momentum ezért feljelentést tett a rendőrségen a járványügyi szabályok sorozatos megsértése miatt, illetve korábban az LMP országgyűlési frakciója törvénymódosítást nyújt be a parlamentben a kaszinók bezárása érdekében.