Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Hétfőtől zárnak a kaszinók is, de a dohányboltok és a bankok nyitva maradhatnak

Szerző: | 2021. március 04., 15:45 | Belföld

Fotó: Pixabay

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kaszinóknak is be kell zárniuk az újabb szigorítással – tudta meg a Hvg.hu a Kormányzati Tájékoztatási Központtól. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón jelentette be, hogy március 8-tól március 22-ig két hétre bezárnak az üzletek, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogériák és benzinkutak.

HIRDETÉS - AIP

A miniszter szerint a részletszabályokon még dolgoznak, ám a felsorolásból így is több meglepő tétel hiányzott, ezért a lap több kérdést is küldött a Kormányzati Tájékoztatási Központnak. 

A kilenc kérdésből azonban csak egyre jött válasz, eszerint „a kaszinók nem tarthatnak nyitva, a további részletszabályozás a holnapi nap folyamán jelenik meg”.

Ezt a hírt szinte perceken belül megerősítette a Kormányzati Tájékoztatási Központ sajtóközleménye is, amely szerint a csütörtökön bejelentett döntésekkel kapcsolatban minden részletszabályozás pénteken jelenik meg. Mint írják, „a szolgáltatások körében a zárvatartás természetesen a kaszinókra is vonatkozik, viszont a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is nyitva tarthatnak”.

További részletek tehát minden bizonnyal a péntek reggeli miniszterelnöki rádióinterjúból és a pénteken megjelenő Magyar Közlönyből derülhetnek ki.

Lapunk is beszámolt a Telex rejtett kamerás felvételeiről, amelyeken az látszott, hogy úgy szórakoznak az emberek a budapesti Las Vegas Casinóban, mintha nem lenne járvány. A mintegy 150 négyzetméteres területen 80-120 ember kaszinózott felhőtlen hangulatban. Ez különösen visszás annak tükrében, hogy eközben az éttermek, állatkertek vagy a szórakozóhelyek zárva vannak a járványügyi korlátozások miatt.

A Momentum ezért feljelentést tett a rendőrségen a járványügyi szabályok sorozatos megsértése miatt, illetve korábban az LMP országgyűlési frakciója törvénymódosítást nyújt be a parlamentben a kaszinók bezárása érdekében. 

HIRDETÉS - AIP

Címkék: kaszinó, Kormányzati Tájékoztatási Központ, Las Vegas Casino


Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Nem akarnak újabb bányát a grönlandiak

Az emberek hallatták a szavukat – így kommentálta a választási eredményt a győztes párt, a baloldali nacionalista Inuit Ataqatigiit. A koncessziós jogokat birtokló, kínai érdekeltségű cég nem adja fel a harcot.

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Ferber Katalin

Fotó: Az élet, meg minden

Árnyék podcast – Öngól

Pin It on Pinterest